Šport
332 ogledov

Stranke divjale, grozile in žalile boksarja. Ni se končalo dobro

Šport: Stranke divjale, grozile in žalile boksarja. Ni se končalo dobro Print Screen
Nekdanji profesionalni borec je z enim udarcem nokavtiral nasilnega obiskovalca.

Upokojeni britanski boksar Julius Francis (57), ki se je leta 2000 v ringu pomeril z legendarnim Mikom Tysonom, si danes služi kruh kot redar v prehrambenem parku Boxpark v Veliki Britaniji.

Po spletu je zaokrožil posnetek, kako je nekdanji vrhunski kickbokser, ki se je v času aktivne kariere preizkusil tudi v mešanih borilnih veščinah, obračunal z agresivnim obiskovalcem.

Nasilnež je pred vhodom v maloprodajni kompleks grozil in se prepiral z predstavniki varnostne službe, pri tem pa se je celo posluževal fizične sile.

Kasneje umrl Šport Pretresljivo: boksar pretepal zrak, medtem ko je nasprotnik stal za njim

Varnostniki so nepridiprava in njegovo druščino vztrajno pomikali stran od vrat, medtem ko se jim je Francis približal izza hrbta.

Najglasnejši med njimi se je še kar naprej repenčil in stopil korak proti nekdanjemu borcu, kar se je izkazalo za usodno napako, saj mu je Francis prisolil takšen udarec, da je nezavesten obležal na tleh.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Podrobnosti incidenta je razkril ustanovitelj Boxparka Roger Wade.

"Julis Francis, nekdanji boksarski šampion, je eden najbolj prijaznih ljudi, kar sem jih spoznal v življenju. Kolikor sem seznanjen, so Julius in naši varnostniki vsaj 15 minut poskušali neznanega moškega in njegove prijatelje odvrniti od maltretiranja, pljuvanja in pretepanja gostov ter osebja."

"Medtem ko so jih mirno pospremili iz poslopja, so bili ves čas tarča provokacij in nasilnega vedenja. Naposled se je eden izmed njih grozeče približal Juliusu, ki se je zgolj branil. Nasilja zoper naše osebje ne bomo tolerirali. Kako bi se vi odzvali, če bi se vam nekdo približal na takšen način?" je v bran svojemu uslužbencu stopil Wade.

Julius Francis je nekdanji evropski prvak v kickboksu, bivši profesionalni boksar (23-24) ter nekdanji borec mešanih borilnih veščin (0-1).

Floyd Mayweather Borilni športi Šport Mayweather spet v oktagon

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.