Šport
2305 ogledov

Strela ga je usodno zadela tik pred ciljem 50-kilometrskega teka

gorski tek ZDA Facebook
Iz ameriškega Kansasa je prišla žalostna novica, povezana s športnim dogodkom.

Pretekli konec tedna so v Elk Cityju v jugozahodnem Kansasu organizirali tekaško dirko FlatRock, na kateri se teče na razdaljah 25 oziroma 50 kilometrov.

Eden od udeležencev je bil tudi triintridesetletni Thomas Stanley, oče treh otrok in uslužbenec lokalne neprofitne organizacije Kansas Leadership Center.

Po besedah direktorice tekmovanja Carolyn Robinson je bil Stanley le okrog 4000 metrov oddaljen od ciljne črte, ko ga je usodno zadela strela pravkar nastale nevihte.

Jack Hatton judo Žalovanje Šport ZDA pretresla smrt mladega šampiona

"Oboževal je tek v naravi, bil je zelo aktiven v lokalni skupnosti," je o preminulem tekaču povedala Robinsonova in družini izrekla sožalje ob tragični izgubi. 

Vodstvo tekmovanja je družini Stanley simbolično predalo priznanje za udeležbo, obenem pa Thomasov čas vpisalo med tiste, ki so pritekli v cilj.

"Prosim vas, da se v molitvah spomnite na našo družino. Tako si želim, da bi me zdaj objel in da bi čutila njegov obraz na mojem. Bil je zares izjemen mož," je med drugim na družbenih omrežjih ob slovesu zapisala Thomasova žena Ashley. Par ima dve hčeri in sina, najstarejši otrok šteje komaj šest let.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice