Šport > Nogomet
5596 ogledov

Po ganljivem slovesu od hčerke umrl igralec, ki je navdušil svet

Fernando Ricksen Reševalni pas/Twitter
Po dolgotrajnem boju z boleznijo je izdihnil nekdanji nizozemski nogometni reprezentant.

V mestu Airdrie na Škotskem je umrl Fernando Ricksen. Triinštiridesetletnik se je od leta 2013 boril s hudo boleznijo, v zadnjih mesecih pa pogosto ganil javnost.

Fernando Ricksen Smrtno bolan Šport Drama nekdanjega reprezentanta: "Kako hčerkici pojasniti, da bo očka umrl?"

Novico o Ricksenovi smrti je v sredo zjutraj podal njegov nekdanji klub - škotski velikan Glasgow Rangers, za slednjega je igral kar šest let v obdobju 2000-2006.

Ricksenu so leta 2013 diagnosticirali amiotrofično lateralno sklerozo (ALS) in mu napovedali le še nekaj mesecev življenja. Nizozemec se ni dal in je med boleznijo posnel dokumentarec, ustanovil je tudi fundacijo za pomoč nevrološkim bolnikom.

Pred nekaj meseci je pretresel z javnim voščilom svoji osemletni hčerki za rojstni dan. V času bolezni so ga obiskovali številni nekdanji soigralci, pred stadionom Fortune Sittard, kjer je začel profesionalno kariero, so mu postavili tudi kip.

ricksen Srce parajoče Šport Na smrt bolni nogometaš hčerki pričaral nepozaben spomin

Fernando Ricksen kip | Avtor: Epa Epa

Ricksen, po poklicu desni bočni igralec, je igral za Fortuno, Rodo, AZ Alkmaar, Rangers in Zenit St. Peterburg, kariero pa je sklenil v Sittardu leta 2013, po usodni diagnozi.

Za Nizozemsko je zbral 12 nastopov med letoma 2000 in 2003, nato pa je bil oddaljen od izbrane vrste zaradi disciplinskih razlogov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice