Šport
1089 ogledov

Striptiz za Ukrajino

hot doll iris striptiz latino club
1/14
Anže Petkovšek
Iris je odraščala v Kijevu, že deset let pa se v Sloveniji preživlja s pole-dancingom in striptizom. Na Euru 2012 je Ukrajina še v igri za napredovanje, kako torej Iris doživlja letošnji zbor najboljših evropskih reprezentanc v njeni domovini?

Z Iris (ali Hot doll Iris) smo se pogovarjali v nočnem klubu Latino v ljubljanskem BTC-ju. Po krajšem pogovoru je zaplesala tudi za fotografa Žurnala24. Odplesala je nekaj skladb, ob tem pa so jo spremljali trije fotoaparati. Da je striptiz oziroma pole-dancing fizično izredno naporen, smo se lahko prepričali od blizu. O njenih čarih in sposobnostih se lahko, ob ogledu galerije, prepričate tudi sami.

Te je v otroštvu zanimal nogomet? Si morda že takrat poznala katerega od sedanjih ukrajinskih reprezentantov?

"V osnovni šoli sem s sošolci hodila na tekme kijevskega Dinama. Hodili smo fantje in dekleta, a dekleta smo bila zraven bržkone bolj zaradi fantov.(smeh) Mene osebno nogomet nikoli ni posebej zanimal. Mislim, da je večina deklet takrat na stadion hodila zaradi fantov, ki so vse skupaj jemali bolj resno. Že v mojih osnovnošolskih dneh je bil Andrej Ševčenko zvezdnik ukrajinskega nogometa in najbolj mi je v spominu ostal prav on."

Si se morda navduševala nad katerim drugim športom?

"Sama sem bolj umetniška duša in sem se rajši ukvarjala s plesom, igro, ali likovnim ustavarjanjem, a v šoli smo se vsi poizkusili v atletiki in gimnastiki, tako da sem tudi sama nekaj časa nastopala na šolskih atletskih tekmovanjih, predvsem v tekih."

Kako si se začela ukvarjati s plesom in striptizom?

"Kot rečeno, sem vedno rada plesala. Ko sem bila stara 18 let in sem končevala srednjo šolo, pa mi je znanec zaupal, da mi lahko kot plesalki uredi službo v Sloveniji. V tistem trenutku je bila to zame povsem dobra opcija in tako sem se znašla v Ljubljani. Sprva se mi je mesto v primerjavi s Kijevom zdelo zelo mirno,a sčasoma sem se povsem navadila na tukajšnje življenje. V Sloveniji se moj poklic dojema malce drugače kot v Ukrajini, tam je več lokalov, kjer se izvaja striptiz in pole-dancing, a je teh lokalov tudi več vrst. Nekateri so res namenjeni tudi prostituciji, drugi pa so bolj na nivoju. Tukaj sem spoznala veliko deklet iz Ukrajine in Rusije. In res se mi je večkrat zgodilo, da sem se srečala s predsodki in raznimi izkrivljenimi predstavami nekaterih posameznikov. Obstaja razlika med pole-dancingom, ki je bolj športna zvrst in med striptizom, ki je erotični ples. A večinoma imam dobre izkušnje s Slovenci. So me pa ob prihodu mnogokrat spomnili na nogometni obračun Ukrajine in Slovenije v kvalifikacijah za Euro 2000, ko je Slovenija slavila."

Kakšen status, v smislu bivališča in delovnega dovoljenja, imaš sedaj?

"Zdaj sem v Sloveniji že deset let in v kratkem bom zaprosila tudi za slovensko državljanstvo. Sicer imam status samostojnega podjetnika, delam kot plesalka, igralka ali model. Bila sem tudi vpisana na Filozofsko fakulteto, kjer sem študirala ruščino in umetnostno zgodovino, a sem obstala nekje na sredi in se bom morala še bolj temeljito posvetiti študiju. Drugače pa v zadnjih tednih pripravljam projekt, katerega vsebina pa naj zaenkrat ostane še skrivnost."

Kaj najraje počneš v prostem času?

"Ker največ delam ponoči, čez dan velikokrat počivam in nisem tako aktivna, drugače pa seveda skrbim za svojo kondicijo, rada pa tudi kuham. Največkrat pripravim kakšno ukrajinsko ali rusko klasično jed, kot sta boršč ali vareniki (zavitki z različnim nadevom)."

Kako spremljaš Euro 2012? Ukrajinci?

"Ko se je začel približevati Euro 2012 v Ukrajini, sem bila malo bolj pozorna na stvari, ki so bile povezane s tem dogodkom in z našo reprezentanco. Toliko že spremljam stvari, da vem kako se je odrezala Ukrajina. Upam da bodo v torek premagali Anglijo in se uvrstili v četrtfinale. Želela bi si, da bi se uvrstili še dlje, a že to bi bil lep uspeh."

Kaj bi sporočila bralcem o sebi in Ukrajini?

"Ukrajina je lepa in raznolika država in mnogi stereotipi o nerazviti bivši sovjetski republiki niso upravičeni. Tisti, ki bo Ukrajino obiskal, se bo lahko prepričal o tem. Drugače pa bi za konec vsem bralcem Žurnala24 sporočila še: Ni važno kaj počneš, ampak je pomembno kako to počneš. Lep pozdrav, Iris."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.