Šport
11 ogledov

Superpokal v roke Gorenju

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
V dvorani Polaj v Trbovljah – domači Rudar se po dveh letih vrača v člansko rokometno ligo – je bila na sporedu tekma slovenskega superpokala v moški konkurenci. Prva lovorika v sezoni je romala v velenjske roke.

Rokometaši velenjskega Gorenja so letošnji zmagovalci slovenskega superpokala, potem ko so v Trbovljah premagali koprski Cimos s 33:28 (16:12). Zasedba iz Velenja je po letu 2009 drugič zmagala v tem tekmovanju in ujela Celje Pivovarno Laško. Celjska ekipa je zmagala v letih 2007 in 2010, koprska pa leta 2008.

Pri velenjski ekipi je blestel vratar Ivan Gajić, ki je zbral 20 obramb, Fahrudin Melić in Niko Medved pa sta dosegla po šest golov. Pri Koprčanih je Bojan Skoko dosegel sedem, Matjaž Brumen pet golov, vratar Gorazd Škof pa je zaustavil 13 tekmečevih strelov.

Odločitev, da se superpokal 2011/12 odigra v Trbovljah, je bila sprejeta na pobudo in v dogovoru z vodilnima slovenskima rokometnima kluboma, ki v obrazložitvi dogovora posebej poudarjata, da je to prava odločitev, saj so Trbovlje "kraj, ki je v zgodovini slovenskega rokometa postavljal mejnike, in od tu izhajajo številni reprezentati, delegati, sodniki in drugi rokometni strokovnjaki". Trbovlje sicer dve sezon – Rudar je izstopil leta 2009 – predvsem zaradi finančnih težav niso imele kluba v članski ligi, v letošnji sezoni pa se mlada zasavska ekipa vrača v drugo ligo.

Trbovlje, superpokal:

Gorenje Velenje : Cimos Koper 33:28 (16:12)
Melić in Medved po 6; Skoko 7, Brumen 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.