Šport
30 ogledov

Švedi v zadnjih sekundah izločili Špance

Španija Švedska kvalifikacije za OI EPA
Španija je v zadnjem kolu rokometnih kvalifikacij za Rio 2016 premagala gostiteljico Švedsko (23:25), a to ni bilo dovolj za uvrstitev v Rio.

Reprezentanca Švedske se je na olimpijske igre prebila skozi šivankino uho. Švedom je namreč ob pričakovani zmagi Slovenije nad Iranom (33:17) zadostoval že poraz za dva gola ali manj, saj bi imeli v krogu treh ekip tako drugo najboljše medsebojno razmerje v danih in prejetih zadetkih. 

Španci so imeli drugačne načrte in so na koncu slavili za dva gola (23:25), a ostali za zadetek prekratki. Obe ekipi imata v krogu s Slovenijo razliko v zadetkih -1, a so Švedi dosegli 47, Španci pa 46 zadetkov, kar je bilo na koncu odločilno. 

Ekberg zadel za delirij

Španija je prvi polčas minimalno dobila (11:12), v nadaljevanju povedla že za štiri (20:24). V zadnjih trenutkih so Španci vodili za tri zadetke, kar bi jih peljalo v Rio. A sodniki so pet sekund pred koncem dosodili sedemmetrovko, ki jo je unovčil Nicklas Ekberg in svoje rojake popeljal na OI.

Slovenija za uvrstitev na OI tako potrebuje zmago nad Iranom.

Kvalifikacije za OI (Malmö), 3. kolo:

Švedska - Španija 23:25 (11:12)

Slovenija - Iran 33:17 (17:8)

Komentarjev 1
  • matjaz 20:23 10.april 2016.

    Še ena lepa slovenska zgodba. Vsaka čast Vujoviću, ki je po slabem prvenstvu na Poljskem pomladil in spremenil ekipo. Se vidi, da je iz pravega zmagovalnega testa, kot je bil tudi tekmovalec. Vsi ti fantje dihajo eden za drugega in ...prikaži več vidi se preskok v miselnosti. Ni treba več besed ob dejstvu, da so doma ostali Španci. Komaj čakam poletja in ta ekipa lahko piše lepo zgodbo v Braziliji. Pohvala vsem fantom in iskrene čestitke na čelu z generalom Škofom, ki bo v jeseni svoje kariere doživel še ene olimpijske igre. Bravo!!!!