Šport
15 ogledov

Svetovna prvaka brez finala

Sašo Taljat, Luka Božič EPA
Slovenska kanuista Sašo Taljat in Luka Božič sta na EP v nemškem Markkleebergu pri Leipzigu ostala brez popoldanskega finala. Aktualna svetovna prvaka sta na progi delala preveč napak, prejela kar osem kazenskih sekund pribitka, s čimer sta bila prepočasna za finale najboljše deseterice. Polfinale sta končala na 16. mestu.

Sašu Taljatu in Luki Božiču se današnja vožnja ni posrečila. Zatikalo se je že vse od začetka, nikakor nista ujela pravega ritma, poleg kazenskih sekund pa je bila vožnja tudi počasna.

"Mislim, da sva se na tekmo dobro pripravila, tudi zjutraj sva se oba dobro počutila. Potem pa s starta kar ni šlo, že prvi trije zavesljaji, prva tri vrata niso bila dobra. Prva kombinacija vrat je še nekako bila, potem pa sva delala neumne napake, ki se ne bi smele dogajati. Vožnja ni bila dobra, preveč sva čakala, bila neusklajena, kar se je poznalo tudi na času," je po polfinalu dejal Božič.

Strinjal se je tudi Taljat. "Mislim, da je že Luka vse povedal, delala sva napake in vožnjo bo treba še analizirati, zakaj je do tega prišlo. Letos sva sicer veliko trenirala tudi dvojca, tako da nisva neuigrana, a današnji dan se ni poklopil, ni bilo tiste prave dnevne forme," je dejal Taljat.

Že dolgo se aktualnima svetovnima prvakoma ni zgodilo, da ne bi bila na stopničkah, kaj šele v finalu. "Po kakem letu ali še malo je to prvi velik dogodek, ko nisva v finalu. Lani sva bila vseskozi, tudi redno sva osvajala stopničke, zdaj pa sva na prvi tekmi obstala v polfinalu. Sva razočarana, ker to ni dober start v sezono, a mislim, da je ta še dolga, glavna tekma bo septembrsko svetovno prvenstvo in mislim, da bova tam bolje pripravljena kot tukaj," je še povedal Božič.

Urša Kragelj je med kajakašicami osvojila peto mesto. Pred tem je v polfinalu postavila drugi čas. Zmagala je Španka Maialen Chourraut, druga je bila branilka naslova Nemka Ricarda Funk, tretja pa Čehinja Katerina Kudejova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.