Šport
42 ogledov

Kanada za finale ugnala Ruse

Kanada Finska finale SP EPA
Reprezentanca Kanade je v polfinalu svetovnega pokala v hokeju na ledu v domačem Torontu odpravila Rusijo (5:3) in se uvrstila v finale.

V finalu svetovnega pokala se bo Kanada pomerila z zmagovalcem dvoboja med Evropo s slovenskim asom Anžetom Kopitarjem in Švedsko.

V polfinalu je prvi zadel Sydney Crosby, ki je v 8. minuti izkoristil napako ruske obrambe. A Rusi so se vrnili v drugi tretjini, ko sta zadela Nikita Kuharov (29.) in Jevgenij Kuznjecov (37.), ki sta poskrbela, da je domačim navijačem zastal dih.

A ne prav dolgo. Vsega 72 sekund po ruskem vodstvu je za izenačenje poskrbel Brad Marchand. Tekma je bila odločena v zadnjem delu, ko so za Kanado zadeli Marchand (42.) z drugim golom na tekmi, Corey Perry (46.) in John Tavares (50.). Rusi so v končnici skušali nemogoče in dve minuti pred koncem zamenjali vratarja s šestim igralcem na ledu, plod tega pa je bil gol Artemija Panarina osem sekund pred zadnjim piskom sirene za končnih -2.

Svetovni pokal, polfinale:

Kanada - Rusija  5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
Crosby 8., Marchand 39., 42., Perry 46., Tavares 50.; Kuharov 29., Kuznjecov 37., Panarin 60.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.