Šport
67 ogledov

Zmaga in dve drugi mesti za Slovenijo

Alen Dimic GZS
V Ljubljani se je danes s finali na petih orodjih končal svetovni pokal v športni gimnastiki. Slovenija je imela v ognju šest finalnih nastopov, na koncu je najvišje posegel Alen Dimic, ki je bil najboljši na bradlji, na drogu pa je osvojil drugo mesto. Adela Šajn je ob vrnitvi na tekmovališča na gredi osvojila drugo mesto.

Svetovni pokal v ljubljanskih Stožicah, tokrat dvanajsti po vrsti, je v slovensko prestolnico privabil nekoliko okrnjeno konkurenco, bržkone je razlog zato tudi predolimpijski kvalifikacijski turnir, ki ga bo prihodnji konec tedna gostil olimpijski Rio de Janeiro. Kljub temu je zadnji dan postregel z novimi vrhunskimi uvrstitvami slovenskih telovadcev, kjer je najvišje posegel sveže zaročeni Alen Dimic, ki se je veselil zmage in drugega mesta.

Dvaintridesetletni Dimic si je zmago na bradlji priboril z oceno 14,950. Drugo mesto je osvojil Ukrajinec Jevgen Judenkov (14,500), tretji pa je bil Turek Ibrahim Colak (14,450). Kot je dejal, je pred nastopom najprej pogledal konkurente, ko pa je videl, kaj počnejo, sta se s trenerjem odločila za lažjo vajo.

"Videl sem, kaj delajo tekmovalci pred mano, tako da sva se s trenerjem odločila, da izberem nekoliko lažjo vajo, ampak da moram lepo narediti. Uspelo mi je, vesel sem zmage," je bil po zmagi na bradlji redkobeseden Dimic in odhitel še na drog.

Tam je osvojil drugo mesto za Turkom Samiloglujem, ki je bil z oceno 15,000 tokrat nedosegljiv. "Sem zelo zadovoljen, lep vikend je za mano, osvojil sem prvo in drugo mesto. Je pa težko tekmovati pred domačo publiko, pritisk je velik, a sem zadovoljen, te stopničke so pozitivne za naprej," je po končanih nastopih dejal Dimic.

Ta je tokrat sodeloval s selektorjem Sebastijanom Piletičem, saj je bil njegov trener Edi Kolar zaradi zdravstvenih težav odsoten. "Edi je še vedno moj trener, ima neke zdravstvene težave, zato danes ni mogel priti. S selektorjem Piletičem dobro sodelujem, pri nas ni toliko razlike, s kom delaš, ne delamo teh razlik med klubi," je povedal najboljši slovenski posameznik zadnjega dne.

Šajnova pol točk od zmage

Na zmagovalne stopničke je stopila tudi Adela Šajn, ki je na gredi osvojila drugo mesto z oceno 13,300. Zmagala je Yueh Ian Ing iz Malezije (13,800), tretja je bila Kanadčanka Sydney Soloski (13,200). Druga slovenska predstavnica v finalu na gredi Teja Belak (13,100) je bila četrta.
Šajnova je nastopila po daljšem premoru, med nastopom jo je dvakrat sicer zaneslo, a je zadržala ravnotežje, na koncu pa tudi lepo opravila doskok.

"Zelo sem vesela, ker sem se po dveh letih vrnila na tekmovalne odre. To je po štirih letih moj prvi finale v svetovnem pokalu. Res je, da je bila konkurenca nekoliko slabša, ampak mislim, da je to dobra popotnica za naprej. Pred domačim občinstvom bi se rad človek vedno najbolj izkazal, imaš podporo in navijače, vsi ti hočejo dobro in je definitivno nek dodaten pritisk, a je vedno lepo tekmovati doma," je po drugem mestu dejala Šajnova.

Kysselefova peta na parterju

Na parterju sta slovenske barve v finalu branili dve posameznici. Poleg Belakove, ki jo prihodnji konec tedna predolimpijski turnir v Riu, kjer mora še potrditi svojo vozovnico za letošnji nastop na igrah, je nastopila še Tjaša Kysselef. Slednja si je na koncu priborila peto mesto (12,850), Belakova je bila sedma (12,800). Zmagala je Ang Tracie iz Malezije (13,450) pred Kanadčanko Sydney Soloski (13,300) in Madžarko Dorino Boeczoego (13,250).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.