Šport
33 ogledov

V Dohi štirikrat na stopničke

Sašo Bertoncelj EPA
Štirje slovenski telovadci so na drugem svetovnem pokalu sezone v Dohi nastopili v finalu, vsi pa so na koncu stali na zmagovalnem odru. Drugo mesto na parterju je osvojil Rok Klavora, druga je bila tudi Teja Belak na preskoku, tretja pa sta bila Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Tjaša Kysselef na preskoku.

Zmage na parterju se je veselil Brazilec Diego Hypolito z oceno 15,175, Rok Klavora je bil drugi z oceno 15,000; na tem mestu je končal tudi na prvem svetovnem pokalu sezone v Bakuju.

"Super je šlo. Lepo vajo sem naredil. Vesel sem, da mi je dva dni uspelo. Upam, da bo šlo tako naprej. Občutki so fenomenalni. Pred finalom sem načrtoval, da bo nekako tako. Bil sem sedmi na vrsti, razmišljal sem, da če bi začele padati visoke ocene, bi nastopil s težjo vajo. Ampak sem šel z lažjo, rekel sem si, da moram čim lepše narediti," je povedal Klavora, ki je tokrat do druge srebrne kolajne prišel v močnejši konkurenci, kot je bila v Bakuju. "Po eni strani je lažje tekmovati, če je močnejša konkurenca. Rečeš si, naredi kar lahko, rezultat bo prišel. Ko vidiš, da si v stiku z najboljšimi, še raje tekmuješ in uživaš v vaji."

Slovenki le za Švicarko

Na preskoku je slavila Švicarka Giulia Steingruber z oceno 14,172. Teja Belak, ki v Azerbajdžanu ni tekmovala, je drugo mesto osvojila z oceno 14,337, Tjaša Kysselef, druga iz Bakuja, je bila tretja z oceno 14,087.

"Letos na svetovnih pokalih ne nastopam z nobenimi pričakovanji, ker sem osredotočena na predolimpijski turnir. Glede na poškodbo noge, ker nisem trenirala, za trening sem imela dobra dva tedna, sem super tekmovala in sem zadovoljna," je razložila Belakova, ki je v Katarju nastopila s starimi skoki. Poškodba noge jo še vedno ovira, a bolečin ne čuti zaradi takoimenovane blokade. Ne glede na vse, drugo mesto bo za Ljubljančanko motivacija za treninge do aprilskega predolimpijskega turnirja v Riu: "Še bolj sem motivirana, ker vidim, da kljub malo treninga dosegam dobre rezultate. Če bom dobro trenirala, je lahko še veliko boljše."

Drugič letos je na zmagovalnem odru stala tudi Kysselefova. V Bakuju je bila druga, v Dohi tretja. "Zelo sem zadovoljna. Želela sem si priti na stopničke. Upala sem, da bom skoka izvedla, kot sem si zamislila. Vedela sem, da če ju naredim, imam možnosti. Napravila sem manjše napake. Izvedba bi bila lahko lepša. Na koncu je bilo čisto v redu," je razložila Kysselefova.

Bertoncelj nad pričakovanji

Na konju z ročaju je prvič letos nastopil Sašo Bertoncelj in osvojil tretje mesto. Tega si je razdelil z Azerbajdžancem Olegom Stepkom, oba sta dobila oceno 15,000. Zmagal je Armenec Harutjun Merdinjan (15,675), drugi pa je bil Hrvat Robert Seligman (15,300).

"To je bilo nad pričakovanji. Zelo sem vesel. Nisem vedel, če bom še kdaj lahko tako tekmoval," je z zadovoljstvom povedal Bertoncelj in dodal, da je tretje mesto prišlo ob pravem času. Bolečin v komolcu še ni odpravil in jih verjetno nikoli ne bo: "Zdravniki so mi povedali, da bodo bolečine prisotne, naj se jih navadim ali neham. Nič se ne da narediti. Je kakor je, bolelo bo. Vprašanje je, kako dolgo bom to zdržal. Zato sem toliko bolj vesel," je dodal Škofjeločan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.