Šport
310 ogledov

Švicarji še vedno brezmadežni, velika zmaga Madžarov

Švica Kazahstan SP elitne divizije hokej na ledu Epa
S štirimi tekmami se je končalo tretje kolo skupinskega dela svetovnega prvenstva elitne divizije.

Na svetovnem prvenstvu v hokeju elitne skupine so danes tretjo tekmo igrali Slovenci in doživeli tretji poraz, Norveška je zmagala z 1:0. Izgubili so tudi Avstrijci v skupini A, Danska je zmagala s 6:2, Madžarska pa je po podaljšku s 3:2 ugnala Francijo. V slovenski skupini B v Rigi je v večerni tekmi Švica premagala Kazahstan s 5:0.

Slovenci v skupini B ostajajo na zadnjem mestu po treh porazih. Danes so bili blizu vsaj točki za neodločen izid po rednem delu, toda proti trdnim Norvežanom jim ni uspelo doseči izenačujočega zadetka.

V večerni tekmi je Švica, ki je v uvodni tekmi SP odpravila Slovenijo s 7:0, v drugi pa Norveško s 3:0, igrala s Kazahstanom. Kazahstanci so na tem SP že dobili prvi točki za zmago po kazenskih strelih z Norvežani, danes pa niso imeli pravih možnosti v boju s Švicarji. Ti do današnje tekme niso prejeli še nobenega gola, pa tudi danes so ohranili mrežo nedotaknjeno. Tekmecem so nasuli pet golov ob razmerju strelov 36-13, med strelce se je vpisalo pet različnih igralcev.

Danci blesteli v zadnji tretjini

V skupini, ki igra v Tampereju, je Avstrija prepričljivo izgubila z Dansko. A Danci, že 20 let člani elitne skupine, so slovenske severne sosede dokončno strli šele ob koncu obračuna. Še v 48. minuti je bil izid le 3:2, toda Nicklas Jensen (52.), Matias Lassen (54.) in Patrick Russell (58.) so v petih minutah poskrbeli za visoko dansko zmago.

Madžari so, podobno kot Slovenci, danes iskali prvo točko na SP. Dobili pa so kar dve, saj so po podaljšku premagali Francijo s 3:2. Slovenski vzhodni sosedje so dvakrat lovili zaostanek in obakrat izenačili že po nekaj minutah. V podaljšku pa je nato za zmago Madžarske poskrbel Istvan Bartalis z zadetkom v 62. minuti.

SP v hokeju (eltina dvizija), 3. kolo:

SKUPINA A:
Danska - Avstrija 6:2 (1:0, 1:1, 4:1)
Francija - Madžarska 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1)

LESTVICA:
1. ZDA 9
2. Danska 8
3. Švedska 8
4. Francija 4
5. Finska 4
6. Madžarska 2
7. Avstrija 1
8. Nemčija 0

 

SKUPINA B:
Slovenija - Norveška 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Švica - Kazahstan 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

LESTVICA:
1. Švica 9
2. Kanada 8
3. Češka 7
4. Slovaška 4
5. Norveška 4
6. Latvija 2
7. Kazahstan 2
8. Slovenija 0
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.