Šport
24 ogledov

SZS tudi na BBC

vanessa mae olimpijske igre veleslalom soči Reuters
Zaradi afere Mae se je slovensko smučanje znašlo tudi v novicah spletnega portala BBC.

"Štirje slovenski smučarski delavci so bili zaradi kršitve pravil suspendirani s strani krovne organizacije slovenskega smučanja. To se je zgodilo zaradi nepravilnosti ob kvalifikacijskih tekmah violinistke Vanesse Mae s katerimi si je zagotovila nastop na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju," so zapisali na spletni strani britanskega medijskega giganta.

"Izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije na podlagi zbranih dejstev ugotavlja, da obstaja objektivna odgovornost oseb, ki so sodelovale pri prijavi in izvedbi tekmovanja. To so Borut Hrobat, vodja tekmovanja, Vladimir Makuc, glavni sodnik, Matjaž Goltez, časomerilec, in Tugo Marinček," so že včeraj sicer zapisali v sklepu IO. Omenjene osebe imajo prepoved delovanja pri aktivnostih SZS naslednja štiri leta. Pri SZS bodo tako prisiljeni tudi v zamenjavo aktualnega prvega moža reprezentanc Vlada Makuca, ki je julija postal vodja panoge za alpsko smučanje.

Število Fis točk, ki jih je slavna violinistka posvojila na januarskih tekmah na Krvavcu, si lahko ogledate tukaj.Tekmovala je z očetovim priimkom Vanakorn.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.