Šport
1026 ogledov

Tako hudo jo je zaradi helikopterja skupil kolesar

wackerman Reševalni pas/Twitter
Na četrti etapi kolesarske dirke po Italiji je prišlo do neobičajne nesreče, v kateri se je hudo poškodoval Luca Wackermann.

Očitno je helikopter po dirki letel prenizko nad udeleženci, pri tem pa z zračnim tokom propelerja dvignil eno od ograd, ki je nesrečno zadela Italijana Luco Wackermanna. Ob udarcu mu je ograda zlomila nos, poškodovano pa ima tudi hrbtenico.

Giro Di Italia 4. etapa Gira Šport Helikopter zakrivil grozljivo nesrečo, kolesar nezavesten obležal

Wackermann je imel tudi številne odrgnine po obrazu, po rokah in nogah. Prireditelji so ga zato nemudoma odpeljali v bolnišnico v Messino. Za 28-letnega kolesarja je dirka tako že končana, so potrdili v njegovi ekipi Vini Zabu-Brado-KTM.

Srečno jo je odnesel drugi član omenjene ekipe Etienne van Empel, ki ima le ureznine na prstu. Prireditelji so sporočili, da je helikopter uporabljala televizijska ekipa italijanskega Raija.

Nenavadne nesreče v kolesarstvu se letos množijo. Na dirki po Lombardiji denimo je starejša voznica z avtomobilom zašla na progo, pri čemer je padel Maximilian Schachmann in si pri tem zlomil ključnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.