Šport
6404 ogledov

Tako je nesramno bogati zvezdnik spremenil življenje natakarici

floyd mayweather Instagram
Upokojeni boksarski šampion Floyd Mayweather je eden najbogatejših športnikov vseh časov.

Boksarski superzvezdnik Floyd Mayweather, ki v karieri ni doživel niti enega poraza (50-0), je samo z dvoboji zaslužil več kot 800 milijonov dolarjev. Za prvi profesionalni obračun z Robertom Apodaco leta 1996 je prejel 2500 ameriških dolarjev, skoraj dve desetletji kasneje pa je ob zmagi nad Mannyjem Pacquiaom v žep pospravil kar 250 milijonov.

Nadvse donosen je bil tudi njegov obračun z zvezdnikom mešanih borilnih veščin Conorjem McGregorjem. Uradno je za dvoboj prejel 100 milijonov, celoten honorar pa naj bi znašal skoraj 300 milijonov zelencev.

Mayweather, ki si je nadel vzdevek "Money", je znan tudi po tem, da se zelo rad šopiri s svojim bogastvom. Na spletu redno objavllja fotografije luksuznih avtomobilov, pregrešno dragih oblačil in nakita ter drugih prestižnih dobrin, nadvse pa uživa tudi ob posedanju ob kupih gotovine.

Mayweather | Avtor: Profimedia Profimedia

S takšnim početjem si je pridobil sloves arogantneža in bahača, zdaj pa je v javnosti zaokrožila zgodba, ki ga prikazuje v nekoliko drugačni luči. Podrobnosti je razkril poslovnež John Shahidi, ki se je na lastne oči prepričal, kako radodaren je lahko slavni boksar.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Ko sem spoznal Floyda Mayweatherja, sva obiskala restavracijo v Las Vegasu. Vsi so ga poznali, ker je bil redni gost. Stregla nama je natakarica ki ga je prav tako poznala in on je poznal njo. Bila je zajetna gospa. Rekel je, da ima zanjo eno vprašanje. Vprašal je, kaj bi storila, če bi imela ves denar na tem svetu? Odvrnila je, da bi odplačala svoj dolg. 'Pusti dolg,' je dejal Floyd. 'Kaj bi naredila zase?' Postalo ji je malce nerodno. 'V bistvu bi si pomanjšala prsi, ker mi onemogočajo kakršnokoli telovadbo. Ker ne morem telovaditi, sem tako zajetna,' je odvrnila. 'Ok, koliko bi to stalo? 6000? 7000 dolarjev?' je vprašal. 'Tam nekje. Nisem se še pozanimala,' je odvrnila. Po koncu večerje je segel v torbo in izvlekel 10.000 dolarjev. Kuverto je položil pod račun. 'Greva,' je rekel. 'To je noro. Morala bi poklicati novinarje, o tem bi morali poročati,' sem mu dejal. 'Ne, nikoli. Nihče se sme izvedeti za to. To je skrivnost, ki jo poznamo samo mi trije,' mi je odvrnil."

Floyd mu je nato pojasnil, da je kariero zgradil na imidžu negativca, dobrodelna dejanja pa niso v skladu z njegovo javno podobo. "Ljudje gledajo moje dvoboje, ker hočejo, da izgubim. Ker me ne marajo. Tako služim denar," je pristavil 43-letni šampion.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice