Šport
66 ogledov

"Takšne tekme so me že razjezile"

zlata lisica Anže Petkovšek
Na veleslalomu v Mariboru sta se med trideset prebili dve Slovenki. Zaradi visokih številk ostale domače tekmovalke niso bile konkurenčne.

Toplo vreme kljub trudu organizatorjev tekmovalkam z višjimi številkami ni omogočalo preboja v drugo vožnjo. Od slovenskih smučark sta se tako med trideseterico prebili le Ana Drev in Katarina Lavtar, ki ju po njunem prihodu v cilj ni prehitela več nobena od tekmovalk. Drevova je s številko osem zasedla šesto mesto, Lavtarjeva pa 23. s številko 33.

Tina Robnik zaradi težav s kolenom, po prvem teku jo je čakal pregled v bolnišnici, ni nastopila, Meta Hrovat je odstopila, prepočasni za trideseterico pa sta bili Ilka Štuhec in Maruša Ferk. "Vožnja sama že ni bila ravno blesteča. Glede na pogoje sem poskušala dati od sebe čim več, poskušala sem se boriti po najboljših močeh. Imela sem informacije, da se je proga predrla. Je pa bilo zame enako kot za vse ostale," je dejala Štuhčeva, ki sicer ni specialistka za veleslalom.

Za Mariborčanko je bila tekma nekoliko drugačna. "Sicer ni veliko drugače. Edina razlika je v tem, da sem prišla od doma. Dejala sem, da bi rada spala doma in ne v hotelu. Gre za spremembo glede na druge tekme. Drugače je vse enako - ogled proge, priprava pred startom, vse je enako."

V slovenskem taboru so sicer pohvalili vožnjo Ferkove, ki pa ni skrivala razočaranja: "Že na startu sem vedela, da me čaka težka naloga. S super, super perfektno vožnjo bi mogoče s takšno številko še prišla noter. Je bilo nekaj pozitivnih reči, negativna pa je zaostanek. Borila sem se, a pogoji so bili pač takšni. V tej sezoni so me takšne tekme že razjezile. Enostavno dekleta z visokimi številkami ne moremo priti zraven. Škoda. Če bi imele vse enake pogoje, bi se lahko bolj udarile."

Ferkova nekoliko več pričakuje od slaloma: "Veleslaloma je pač konec, po njem se bom odpravila na trening slaloma. Jutri je nov dan, nova tekma. Bo pa spet težko zaradi številk. Vse tekmovalke bodo 'borbale', v slalomu se razrita proga še nekoliko bolj pozna pri vsakem zavoju. Treba bo biti zelo mehek, zelo eksploziven , ker tekmovalke pred tabo naredijo kanale. Prvi cilj je, da se uvrstim med trideset."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.