Šport
55 ogledov

Drevova z osmico, Vonnova z ženitno ponudbo

Ana Drev EPA
V Mariboru je vse pripravljeno na 52. Zlato lisico. Mariborčani so najboljše alpske smučarke pozdravili v središču mesta na javnem žrebanju startnih številk za prvo vožnjo veleslaloma. Prva slovenska favoritinja Ana Drev se bo jutri na pohorsko strmino pognala s startno številko 8.

Ana Drev je bila na odru zelo dobro razpoložena. Ob tekmovalnem premoru šampionke Tine Maze najboljša slovenska veleslalomistka bo nastopila takoj po elitni sedmerici, z odlično startno številko osem. Takoj po izžrebani osmici je dejala, da se bo na veleslalomu borila po najboljših močeh.

"Super, boljše ne bi moglo biti," je bila po žrebu zadovoljna Drevova, ki je na veleslalomu v Flachauu z drugim mestom osvojila prve stopničke.

"Mislim, da grem na tekmo z dobrimi občutki. V zadnjem času sem se zelo dobro počutila na treningih, vozila sem se v redu, bomo videli, kaj bo," je bila optimistična. Visoke dnevne temperature, okrog 15 stopinj nad lediščem, Drevove ne skrbijo preveč. "Mislim, da se bodo mariborski prireditelji zanesljivo maksimalno potrudili, tako da bo proga najboljše možno pripravljena."

Sedmi veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark v tej sezoni bo s startno številko 1 odprla Nemka Viktoria Rebensburg, ki je v Flachauu za 94 stotink sekunde za zmago ugnala Drevovo.

Druga na startu bo tekmovalka iz Liechtensteina Tina Weirather, štartno številko tri pa bo nosila Norvežanka Nina Loeseth. Nato se bodo zvrstile vodilna v posebnem seštevku discipline Avstrijka Eva-Maria Brem, ki je v tej sezoni slavila na tekmi v Courchevelu, zmagovalka söldenske premiere Italijanka Federica Brignone, Francozinja Tessa Worley, prvo veleslalomsko jakostno skupino pa bo sklenila Švicarka Lara Gut, druga veleslalomistka in druga v skupnem seštevku, ki je v tej zimi dobila veleslaloma v Aspnu in Lienzu.

Vonnova ostala brez besed

Vodilna skupno Američanka Lindsey Vonn, ki je veleslalom v Mariboru dobila leta 2013, v tej zimi pa zmagala na veleslalomu v Areju, bo startala s številko 15. Mariborčani so ameriško šampionko še posebej toplo pozdravili, Vonnova pa je lep dogodek, ko je stala na odru z ostalimi dekleti, ovekovečila s fotografijo s prenosnim telefonom, selfiejem. Takoj po žrebu jo je uradni napovedovalec spravil v nekoliko neroden položaj, ko jo je vprašal, ali bi se poročila z njim. Ob povabilu moderatorja Radia Center Tima Koresa Korija je presenečena Vonnova je ostala brez besed.

Na startu sobotne tekme bo šest Slovenk. Katarina Lavtar ima startno številko 33, domačinka Ilka Štuhec bo 48. na startu, Meta Hrovat 53., Tina Robnik 54., slovenske nastope pa bo s številko 61 sklenila Maruša Ferk. Na startu je vsega skupaj 63 tekmovalk. Prva vožnja veleslaloma se bo začela ob 10. uri, druga pa bo na sporedu ob 13. uri.

Komentarjev 3
  • Harrison 11:16 30.januar 2016.

    Razkrstila je z Woodsem, pol se je obesla pa na Hamiltona. In kaj bi še več ...

  • Bethesda 09:35 30.januar 2016.

    Kolikor vem je bil njen bivsi belec. Tako da barva zgleda ni vazna. Dvomim pa da pada na razvajene kvazi pevce.

  • Harrison 06:22 30.januar 2016.

    Nič ne bo s to ženitno ponudbo, stari. Vonova navadno vžge na črne kable !