Šport
21 ogledov

Ana Drev: Številka bo zelo pomembna

Ana Drev EPA
Prvo ime sobotnega veleslaloma za svetovni pokal v Mariboru bo v slovenski ekipi prav gotovo Ana Drev, ki je pred dvema tednoma v Flachauu osvojila drugo mesto.

S tem je Ana Drev postala 22. Slovenka z uvrstitvijo na oder za zmagovalke v svetovnem pokalu in na najlepši možni način povabila gledalce na Zlato lisico.

Drevova je v Flachauu prismučala do 123. stopničk za Slovenijo, prvih po Tini Maze v lanski sezoni. Medtem ko ima Mazejeva v tej sezoni tekmovalni premor, so zdaj vse oči slovenske javnosti uprte v Drevovo, ki pa po zadnjem uspehu meni, da se je že znebila pritiska.

Varovanka trenerja Denisa Šteharnika je v minulih dveh tednih užila celo nekaj premora, v zadnjih dneh pa trenirala v Kranjski Gori in v Avstriji, potem ko je bila proga na Gorenjskem v četrtek že preveč mehka.

"Optimalno pripravljena"

"Mislim, da je bil premor ravno prav dolg, teh 14 dni sem izkoristila, da sem se malo spočila, potem pa se spet posvetila treningu. Vse je bilo v pravem času, ujela sem ritem in sem zdaj optimalno pripravljena na Maribor," je v četrtek dejala Drevova, ki je trening v Avstriji prekinila zgolj za novinarsko konferenco pred Zlato lisico, nato pa odhitela nazaj, kjer bo trenirala še danes.

Sicer ji bolj ustrezajo strmejše proge, a kot pravi, se je na Maribor prilagodila. "Sama sem v teh dneh veliko razmišljala o taktiki in o načinu smučanja, ki sem ga morala malo spremeniti, glede na to, da je tukaj bolj položna proga. Ogromno sem trenirala v zadnjem času na takih terenih in mislim, da glede na zadnje stanje in na prikazano na treningih lahko v Mariboru naredim dober rezultat," je dejala Drevova.

"Potovali smo iz Kranjske Gore v Avstrijo, danes od tam v Maribor in potem spet nazaj v Avstrijo. Srečo imamo, da je vse na dosegu dveh ur in da to niso velike relacije, ki bi trajale ves dan. Potovanja me tako niso utrudila, počutim se spočito, smučam šele v soboto in ta čas do tekme bo zame optimalen," je dejala smučarka iz Šmartnega ob Paki.

Najvišje leta 2013

Drevova je na šestnajstih startih v Mariboru doslej vpisala dve uvrstitvi v prvo trideseterico, najboljša 22. je bila na veleslalomu za zlato lisico leta 2013. Zaradi visokih temperatur bodo precej odločale startne številke.

"Mislim, da bo startna številka na tekmi zelo pomembna, tako ali tako je iz psihološkega vidika bolje, da jo imaš bolj spredaj. Temperature so visoke in nerealno bi bilo pričakovati, da bodo za vse tekmovalke enaki pogoji. Mislim sicer, da bodo dobri, a na taki ravni, kot je svetovni pokal, se vsaka stvar pozna," je dejala Drevova, ki je sicer vajena smučati v toplih razmerah: "V poletnih dneh dosti treniramo na takih podlagah in vemo, kako takrat smučati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.