Šport
7292 ogledov

Teniški lepotici grozi sedem let zapora

marija šarapova EPA
Petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam v resnih težavah.

Indijska policija je sprožila preiskavo domnevne nepremičninske goljufije, v katero je posredno vpletena tudi teniška zvezdnica in nekdanja prva igralka sveta Marija Šarapova. Obtožnica jo bremeni, da je javno in agresivno promovirala projekt Ballet by Sharapova, s katerim naj bi v indijskem Gurgaonu zgradili več prestižnih stanovanj. Gradbeni projekt bi morali dokončati lani, vendar z delom, kot piše Times of India, niso niti začeli.

Podjetja, zadolžena za izvedbo projekta, naj bi od klientov vnaprej prejela več milijonov evrov, vendar se obljube o nepremičninah, ki naj bi bile dokončane leta 2016, do danes niso materializirale.

Šarapova je osebno promovirala projekt v Gurgaonu in za to prejela mastne denarce. Prav zaradi tega se je zdaj znašla sredi obtožb o kriminalni zaroti. "Vsak zvezdnik, ki podpira določen produkt, tehnično gledano postane predstavnik podjetja. Nihče ne bi investiral v projekt, če ne bi bilo nanj vezano ime Marije Šarapove," je povedal odvetnik Piyush Singh, predstavnik oškodovanih klientov.

V New Delhiju so že opravili prva zaslišanja. Policija primera še ni komentirala, Šarapova prav tako molči. Nekdanja številka ena svetovnega tenisa je v letu 2015 zaslužila 30 milijonov dolarjev, od tega so jih kar 23 milijonov prinesle sponzorske pogodbe oziroma sodelovanje v projektih, kakršen je na primer ta v Gurgaonu.

Če bo spoznana za krivo, ji grozi do sedem let zapora.

Šarapova se je aprila vrnila na WTA Tour po 15-mesečni prepovedi nastopanja zaradi uživanja prepovedanih snovi (meldonij). Odigrala je 21 obračunov (16-5) in osvojila turnir v Tianjinu. Sezono je končala s porazom v prvem krogu domačega turnirja v Moskvi.

Komentarjev 1
  • ljubodoma 19:53 21.november 2017.

    prav ti je, zakaj pa mi nisi dala en miljon € pa bi imela vedno zaslombo in za preživetje, tako pa ne boš imela Nč ! Kje ti je bila buća butasta, da si investirala v in di ji ? ...prikaži več ? ? Sem mislil, da je ta bućka bolj pametna; no denar ni vse, prav pa pride !

Sorodne novice