Šport
16 ogledov

''Težav ni, res pa je, da spijejo kar precej''

navijači eurobasket celje Saša Despot
Evropsko prvenstvo v košarki je v Celju sprožilo pravo evforijo, zasluge pa gredo slovenski reprezentanci, ki v knežjem mestu, gostitelju predtekmovalne skupine C, navdušuje privržence košarke.

Arena Celje, dom tukajšnjih rokometašev, je za potrebe EuroBasketa 2013 vrata odprla košarkarskim navdušencem, ki so lahko po dveh tekmah predtekmovanja več kot zadovoljni. Zmago proti Češki so Slovenci sicer dosegli po napeti končnici, v četrtek pa so izbranci Božidarja Maljkovića ob peklenskem vzdušju polne dvorane na kolena spravili aktualne evropske prvake Špance. Z dvema zmagama so na dobri poti, da si zagotovijo drugi del prvenstva, navijači pa obljubljajo, da bodo tudi na preostalih treh tekmah stali ob strani slovenskim junakom.

Navijači niso razočarali

Ko je bilo domači reprezentanci težko, so navijači z zdaj že znanimi vzkliki in navijaškimi gesli znali dvigniti dvorano na noge, spodbuditi igralce, nasprotni ekipi pa delo več kot otežiti. Glasno spodbujanje so pohvalili številni reprezentanti, tudi selektor se je po zmagi nad Španijo posebej zahvalil za podporo. Z dvema zmagama je Slovenija z eno nogo že v drugem delu evropskega prvenstva, ki bo v Stožicah, tam pa gre pričakovati še več navijačev.

''Posebej mi je všeč Laško''

Vzdušje na ulicah Celja je po besedah gostincev primerljivo z letom 2005, ko so na Areni Petrol v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo gostovali Škoti. Otočani so takrat okupirali ulice in lokale, napravili dobro vzdušje in popili ogromne količine piva. Navijači šestih reprezentanc, ki nastopajo v skupini C, so zadovoljni z gostinsko ponudbo, še posebno pa nad domačimi pivi. "Imate dobra piva, posebej mi je všeč laško. Vzdušje na ulicah in pred dvorano je dobro," je povedal gruzijski navijač.

''Navijači so vljudni in prijazni''

Poleg prireditvenega prostora pred dvorano, kjer se po tekmah družijo navijači vseh ekip, se domači in tuji ljubitelji košarke zbirajo tudi na prenovljenem Krekovem trgu v središču Celja, ki je tudi uradna navijaška cona. Zadnjo tekmo Slovenije si je tu ogledalo kakšnih dva tisoč gledalcev, nekaj sto pa še po gostinskih lokalih. "Z navijači ni nobenih težav, vsi so vljudni in prijazni, res pa je, da spijejo kar precej," je dejala Martina, ki med EuroBasketom dela v enem od celjskih lokalov.

Slovenija navijači Celje Eurobasket | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.