Šport
38 ogledov

"Težava Bolta je, da ne mara mraza"

Jamajka bob ekipa Soči 2014 Reuters
Ljudje z Jamajke so tudi finančno podprli svojo ekipo v bobu. Pilot Winston Watts je zatrdil, da imajo tudi podporo najslavnejšega otočana - Usaina Bolta.

Jamajška olimpijska ekipa v bobu, ki ji je zaradi pomanjkanja sredstev grozilo, da se ne bo mogla udeležiti iger v Sočiju, je s pomočjo navijačev zbrala dovolj sredstev za nastop v Rusiji. A se je pojavila "težava", da navijači po prošnji ekipe po denarju zdaj še vedno tega pošiljajo, čeprav so Jamajčani že zbrali dovolj sredstev.

Donacije so se po besedah pilota Winstona Wattsa kar vrstile, zato je moral prekiniti dobrodelni klic navijačem. "Zbralo se je že preko 80.000 dolarjev, denar pa je še kar prihajal, zato sem moral ustaviti akcijo, saj bi nas lahko kdo označil za pohlepneže," je dejal Watts.

"Bolt nas podpira"

Priznal je, da v Sočiju sicer ne bodo favoriti, a imajo v jamajških vrstah najboljšega tekača na svetu - Usaina Bolta. "Podpira nas. Lahko bi nam zelo pomagal v ekipi, a ima eno težavo - ne mara mraza. Morda pa si le premisli. A nekoč je že dejal, da se bo enkrat preizkusil tudi v bobu. Vsekakor bi bilo fantastično, če bi ga imel v ekipi, to bi bila grozovita kombinacija, močan človek, kot sem sam, in hiter človek, kot je on," je še dejal Watts.

Se pa je jamajški bob v Sočiju v sredo že srečal s prvo težavo. Na poti v Rusijo so namreč ostali brez prtljage in opreme in že takoj sklenili, da bodo pač ostale reprezentance prosili za pomoč. No, prtljaga in ostala oprema je danes že prispela na prizorišče, tako da so lahko Jamajčani že opravili tudi trening.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.