Šport
10105 ogledov

Tik pred tekmo so ga pretepli, pljuval je kri, a vseeno zmagal

Wilfried Happio Profimedia
Neverjetna zgodba iz Francije.

Trindvajsetletni francoski atlet Wilfried Happio je postal novi francoski prvak v teku na 400 metrov z ovirami. Zgodba ne bi bila presenetljiva, če 20 minut pred startom teka ne bi na stezo pritekel neznan moški in med ogrevanjem fizično napadel omenjenega tekmovalca. Happio je prejel nekaj močnih udarcev v obraz.

Napadalec je bil aretiran, mladi atlet pa je zobležal na tleh. Francoski RMC Sport je poročal, da je atlet na stezi še nekaj trenutkov pred preizkušnjo pljuval kri. Vseeno je želel nastopiti, organizatorji v Caenu pa so mu to tudi dovolili.

Po strelu startne pištole je nato hitro za seboj pustil tekmece, v cilj pa je pritekel s časom 48.57 in postavil celo osebni rekord. "O tem ne želim govoriti, za ta incident bodo poskrbeli pristojni organi. Zdaj se počutim odlično in vesel sem, da mi je uspelo zmagati. Fizično se počutim dobro," je po tekmi dejal Happio.

"Možak se je pojavil pred njim in ga vprašal, če je to res on, nato pa je skočil nanj. To se je zgodilo 20 minut pred tekmo, odpravljali smo se v prostor, kjer se čaka na nastop. Bil je to velik šok. Napadalec je bil aretiran, Wilfried je v redu," pa je o incidentu dejal trener Olivier Vallaeys in dodal: "Sem brez besed, to je zmešnjava. Bilo je zverinsko."

 

Happio, ki je po tekmi odšel v bolnišnico na dodaten pregled, si je sicer z zmago priboril nastop na julijskem svetovnem prvenstvu v ZDA. Pred štirimi leti je že nastopil na SP, a po podcu čez oviro osvojil le 33. mesto.

Le Parisien je poročal, da bosta Atletska zveza Francije in mesto Caen vložila tožbo proti napadalcu.

Komentarjev 3
  • Avatar pantani
    pantani 07:19 27.junij 2022.

    Hm,kar za brez veze ga ni napadel. Pomoje je vzrok ženska.

Sorodne novice