Šport
24 ogledov

Tina Maze: "Evropa je MOJ dom!"

Tina Maze EPA
Tina Maze ima za seboj dobro severnoameriško turnejo, kjer je vknjižila eno zmago in eno tretje mesto, skupaj z dvema smukoma in superveleslalomom pa svoj točkovni izkupiček v skupnem seštevku povečala na skoraj 400 točk.

Tina Maze, ki je vodilna smučarka v skupnem seštevku svetovnega pokala, je na svojem blogu zapisala, da je ponosna na dosežke v novi sezoni: "Ponosna sem na vrnitev s skoraj 400 točkami, kar je moj rekord za začetek sezone. Nikoli ni bilo tako dobro, torej brez ustavljanja! Evropa je MOJ dom!"

Črnjanka je za razliko od prejšnjih let v ZDA blestela. "Tokrat je bilo super zabavno v Ameriki, nekaj manj v Kanadi. Ampak še vedno mi je uspelo pokazati dobro smučanje. Ravni odseki pri smuku ostajajo naša šibka točka, vendar sem prepričana, da bo z več treninga postalo boljše. Pozdravljen, St.Moritz!," svoj blog zaključuje slovenska šampionka, ki bo konec tedna v švicarskem smučarskem središču, kjer je zmagala že dvakrat, nastopila v treh disciplinah – superkombinaciji, superveleslalomu, in veleslalomu, v katerem je v tej sezoni še nepremagana.

Komentarjev 1
  • Franc Centrih 14:57 05.december 2012.

    sama si v oazi smučark ki so s tabo.Ostale naše so daleč od tvoje supeornosti-nekaj se lahko od tebe naučijo.Mislim pa da ostalim manjka kondicije ,moči in psihične priprave.Ne vem pa kakšen material imajo(smuči,čevlje,kombinizone,čelado palice in drugo opremo.Sedaj vse vpliva ...prikaži več na rezultat.Ti imaš dober tim zraven sebe in močno voljo in veliko napornih treningov.Brez tega ni uspeha.Tina želim ti mnogo zmag in se veselim s Tabo kot drugi prijatelji smučanja v Sloveniji.Lep pozdrav Tebi in ostalim-naj si Ti vse želje izpolnijo!!!