Šport
20 ogledov

Tina Maze kot magnet

zlata lisica tina maze 2013 Saša Despot
Pred 51. Zlato lisico razveseljuje zelo dobro stanje tekmovalne proge, večina tekmovalk pa bo v Maribor prispela v četrtek zvečer.

Organizatorjem gredo na roko vremenske razmere, ohladilo se je z osmih na tri stopinje Celzija, temperatura pa je v višjih predelih še nižja. "Kot ste videli, smo progo preparirali z injekcijsko desko, kar se nam je zelo dobro posrečilo. Struktura snega je kompaktna, na vsej tekmovalni liniji je količina snega nespremenjena, proga pridobiva na tekmovalni trdoti. Če bi namesto oblačnosti imeli jasno vreme, bi vsi ukrepi delovali še hitreje, a gostota snega je takšna, da ne vidimo težav, da bi progo spravili v čim boljše tekmovalno stanje," je na novinarski konferenci dejal vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.

Prirediteljem, vsak dan samo na progi dela 40 ljudi, zaupa tudi vodstvo Mednarodne smučarske zveze, ki bo tako v Maribor prispelo v četrtek popoldan oziroma v petek dopoldan. "Progo bomo na sam dan tekmovanja utrjevali s soljo, če bo to potrebno, ta trenutek pa ostaja takšna, kot je. Zdaj samo še urejamo zaščito okrog tekmovališča, ograje in ostale objekte. Direktor svetovnega pokala Atle Skaardal prihaja v petek dopoldan, je zelo umirjen in Fis ne dela nobene panike, nam popolnoma zaupa glede tega, kar je potrebno izvesti," je dejal Bedrač.

Obeta se spektakel

Generalni sekretar tekmovanja Srečko Vilar je poudaril, da prireditelji pričakujejo velik spektakel. "Pričakujemo veliko odmevnost, saj se po enem letu spet vračamo v Maribor. Pripravili smo se, da se dokažemo po organizacijski plati, gostimo najboljšo smučarko na svetu Tino Maze v svojem okolju, vse to zagotavlja ogromno gledalcev in medijsko odmevnost. Velik del dogajanja bi izpod Pohorja radi prenesli tudi v mesto, zato smo pripravili dve javni žrebanji startnih številk na Trgu Leona Štuklja v petek in v soboto, ki bosta pospremljeni z glasbenimi koncerti po 17. uri popoldan. V program verjamem in vem, da se bomo tudi v Mariboru približali superlativom."

"Infrastruktura na samem tekmovanju bo letos boljša, tribuna je povečana na 1100 mest, zagotovili bomo veliko pretočnost gledalcev na tekmovanju. Ker se je zakonodaja na področju prodaje vstopnic spremenila, pozivamo potencialne obiskovalce, da si vstopnice priskrbijo vnaprej preko sistema Eventim, ki pa bo karte nudil tudi na samem prizorišču," je še dejal Vilar.

Vsak dan okoli 20.000 gledalcev

Prometna ureditev bo pod Pohorjem zasnovana kot pred dvema letoma, to je po sistemu krožnega prometa. Če se bodo vsa parkirna mesta zapolnila, bo možno parkirati tudi pri Obrambnem domu in se od tam na prizorišče odpraviti z brezplačnim prevozom. Organizatorji so sklenili tudi dogovor z Marpromom, ponudnikom avtobusnih prevozov, da bo v času pred in po tekmovanju z avtobusom številka 6 na prizorišče moč priti brezplačno, avtobusov pa bo več kot običajno.

Vstopnice za odrasle so 10 evrov za posamezni dan, dvodnevna stane 15 evrov, za mladino od osmega leta pa 5 evrov. Mlajši od osmih let si bodo tekmo lahko ogledali brezplačno. Prireditelji pričakujejo vsak dan med 15 in 20 tisoč obiskovalcev.

Komentarjev 1