Šport
93 ogledov

Slovenki po pritožbi Japonk šele sedmi

Veronika Macarol Tina Mrak razred 470 jadranje Rio 2016 Stanko Gruden/STA
Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po protestu Japonk Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka s tretjega mesta nazadovali na sedmo in imata sedaj 16 točk zaostanka za tretjeuvrščeno ameriško posadko ter s tem izredno malo možnosti, da bi v sredini regati za medalje osvojili vsaj bron.

"Današnji izidi še niso dokončni, saj smo vložili protest proti japonski jadrnici, ki se me je dotaknila v hrbet, prav tako one protestirajo zaradi nas. Dan se še ni končal, še vedno je stresno, čeprav bo protest težko uspel," je po prihodu na obalo in še preden je regatni odbor odločal o protestih, dejala Veronika Macarol.

Očitno napake v osmi regati in prvi današnji niso pripisali japonskima, ampak slovenskima jadralkama, ki sta dobili 15 točk pribitka. V cilj sta sicer prišli na šestem mestu, nato pa sta bili še peti in šesti.

Slovenki sta brez kazenskega pribitka zbrali 50 točk, Američanki Annie Haeger in Briana Provancha na četrtem mestu 51, francoski svetovni prvakinji Camille Lecointre in Helene Defrance 52 in sta za Slovenkama na petem mestu zaostajali dve točki, le štiri točke več od Mrakove in Macarolove pa sta imeli Ai Kondo Yoshida in Miha Yoshioka (54).

Povsem spremenjena razvrstitev

Protest pa je spremenil razvrstitev v veliko škodo slovenskih jadralk, ki sta imeli pred tem tudi možnost za srebro, saj sta sta bili branilki naslova Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie (48) na drugem mestu le dve točki pred njima.

Britanki Hannah Mills in Saskia Clark sta ne glede na vse že novi olimpijski prvakinji, 20 točk več imata drugem mestu Novozelandki, tretji sta sedaj Američanki (49), četrti Francozinji (50), peti Japonki (52), šesti pa Nizozemki Afrodite Zegers in Anneloes van Veen (59).

Mrakova in Macarolova sta lanski evropski prvakinji, letos sta bili na EP tretji, morje pred Rio de Janeirom, kjer sta bili praktično ves čas v boju za stopničke, pa jima očitno ne bo prineslo prave nagrade.

Jadranje, razred 470 (po 10. plovu):

1. Mills/Clark (VB) 28 točk
2. Aleh/Powrie (Nzl) 48
3. Haeger/Provancha (ZDA) 49
4. Lecointre/Defrance (Fra) 50
5. Yoshida/Yoshioka (Jap) 52
6. Zegers/Van Veen (Niz) 59
7. Macarol/Mrak (Slo) 65
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.