Šport
57 ogledov

Tina poskrbela za veselo Črno

Sprejem Tine Maze
1/22
Anže Petkovšek
Po koncu sezone so Tino Maze v njenem domačem kraju pozdravili številni navijači.

Za Tino Maze je še ena uspešna sezona. V njej je osvojila dva naslova svetovne prvakinje, do zadnje tekme pa je bila v svetovnem pokalu v boju za veliki kristalni globus. ''Pričakujemo najmanj 2000 obiskovalcev,'' je za Žurnal24.si pred slovesnim sprejemom za najboljšo slovensko smučarko sicer povedala županja Črne na Koroškem Romana Lesjak.

Mazejeva je pred prireditvijo na twitterju zapisala: "Soooo happy to go home! #sprejem #holidays #happyeaster (Tako vesela, da grem domov #sprejem #počitnice #veselavelikanoč; op. p.)."

"Hvala za lep in topel sprejem, imamo tudi lepo vreme. Vesela sem, da sem z vami. Da naredimo eno fešto končno skupaj,"  pa je svojim navijačem sporočila Mazejeva ob sprejemu. Ob tem ni jasno odgovorila na večkrat izpostavljena vprašanja o nadaljevanju kariere. Med drugim je dejala, da se pravljice nikoli ne končajo. 

Predsednik Smučarskega kluba Črna na Koroškem Boris Debelak je sicer dejal, da si Tininih bojev želijo še naprej, čemur je z bučnim aplavzom pritrdila tudi množica navijačev. Prav zaradi njih je, kot je nocoj povedala Mazejeva, nadaljevala in vztrajala na tekmovanjih, za kar so se ji s torto nocoj zahvalili tudi njeni najzvestejši privrženci iz Fan Kluba Tina Maze.

Predsednik države Borut Pahor je ob ugibanjih ali bo Mazejeva nadaljevala kariero dejal "Tina je večna", direktor Smučarske zveze Slovenije Jurij Žurej pa ji je podaril darilni bon za začetni tečaj kajtanja. Šampionko so pozdravili tudi nekdanji slovenski smučarski junaki Jure Košir, Urška HrovatŠpela PretnarAlenka Dovžan in Nataša Bokal.

Na sprejemu so pripravili tudi bogat glasbeni program, nastopile so skupine SiddhartaŠank Rock in 6 Pack Čukur. Koroški avtobusni prevoznik Koratur je organiziral brezplačen avtobusni prevoz do Črne in nazaj.

"Naredili smo super sezono. Letos sem naredila eno veliko piko na i k svoji karieri, čeprav mi ni uspelo osvojiti veliki kristalni globus. Dobro je bilo, da sem se pred sezono posvetila nekaterim drugim rečem, študiju ... Tako sem lažje prišla na Massijeve treninge, veliko dela se opravi poleti. Bilo je nekaj težkih klofut med sezono, malo je zmanjkalo. Je bil pa tudi dvoboj z Anno Fenninger velik izziv," je na novinarski konferenci po sprejemu dejala Mazejeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.