Šport
37 ogledov

Tinkoff-Saxo blizu odhoda z Vuelte

Peter Sagan EPA
Na sporedu je bila kraljevska etapa Vuelte, a jo je popolnoma zasenčil nov incident, saj je motorist, ki je snemal dogajanje, podrl Sergia Paulinha (Tinkoff-Saxo), ki je končal v bolnišnici s 17 šivi. Vodja ekipe Tinkoff-Saxo, Oleg Tinkov, razmišlja, da bi njegova ekipa zapustila dirko.

Le štiri dni po tem, ko je motorist na Dirki po Španiji podrl Petra Sagana, glavnega favorita za osvojitev zelene majice, je ista usoda doletela njegovega moštvenega kolega Sergia Paulinha. Oba sta bila prisiljena odstopiti, slednji pa je celo končal v bolnišnici, kjer je na levi nogi prejel kar sedemnajst šivov.

"Neverjetno! Sergio Paulinho je odstopil od letošnje Vuelte, po tem ko ga je zadel nepreviden motorist snemalec. Kaj naj naredimo?" so zapisali pri ekipi Tinkoff-Saxo.

Še bolj direkten pa je bil vodja ekipe Oleg Tinkov: "Verjamete ali ne, toda Sergio Paulinho je bil zadet s srani motorista televizijske mreže TVE in je končal v bolnišnici s sedemnajstimi šivi. Kako umazana in plitka dirka!" Kmalu pa je sledilo še novo obvestilo: "Razmišljam, da bi svojo ekipo umaknil z letošnje Vuelte. Da bi bojkotiral ASO (Amaury Sport Organistion - organizatorji Vuelte, op. p.) zaradi teh dogodkov. Nič nam ne plačajo in povrhu vsega še poškodujejo naše kolesarje!"

Še pred začetkom etape in poškodbo Paulinha je ekipa Tinkoff-Saxo poslala odprto pismo organizatorjem Vuelte in UCI-ju (Mednarodni kolesarski zezi) v katerem so zahtevali ukrepe, ki bi povečali varnost kolesarjev v povezavi s spremljevalnimi vozili. Gre za težavo, ki je po številnih incidentih v zadnjem času dosegla vrelišče. Pismo ekipe Tinkoff-Saxo niti ni bilo prvo na to temo, saj je podobno pismo nedolgo nazaj UCI-ju poslal tudi Jim Ochowicz, vodja ekipe BMC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.