Šport
26 ogledov

Tiselj: "Ranjena žival je najbolj nevarna"

Sport 05.10.2013 Tone Tiselj, rokomet, liga prvakinj, 1. krog, skupina C, Krim M Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja v nedeljo čaka tekma 3. kroga. Po domači zmagi na uvodni tekmi proti Sävehofu in v gosteh pri Leipzigu bodo izbranke Toneta Tislja konec tedna gostovale v Metzu.

Dvakratne evropske prvakinje so minuli teden v Leipzigu prišle še do druge zmage v letošnji izvedbi elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Izbranke Toneta Tislja so z "nemškima" točkama dokazale, da so dejansko daleč najmočnejša ekipa v skupini C, v kateri so ob Leipzigu, Sävehofu in Metzu še edine neporažene.

Na uvodnih dveh tekmah sezone so krimovke namreč upravičile vlogo favoritinj in slavile zmagi proti Sävehofu in Leipzigu, medtem ko so rokometašice Metza izgubile obe dosedanji tekmi v ligi prvakinj, doma z Leipzigom in v gosteh pri Sävehofu. A obe tekmi sta bili zelo tesni, Francozinje so z Nemkami izgubile za en gol, s Švedinjami pa za dva. Trener Tiselj opozarja, da bo tekma ravno zato vse prej kot lahka.

Zbrano v tekmo

"V sezono smo resda startali dobro, in če na prvi tekmi z igro še nisem bil zadovoljen, smo na drugi tekmi v Leipzigu že precej boljše igrali v obrambi. Zdaj nas čaka drugo gostovanje zapored, odpravljamo se v Metz, kjer imajo zelo ambiciozno ekipo. V uvodnih dveh krogih je dvakrat nesrečno izgubila, tako da je ranjena, kot vemo, pa je ranjena žival najbolj nevarna," je o naslednjih tekmicah v ligi prvakinj na novinarski konferenci v Ljubljani uvodoma povedal Tiselj.

"Mi moramo iti v tekmo zbrano in ne kot favorit proti ekipi, ki je še brez točk. Metz je na žalost začel sezono slabše, kot so pričakovali, a od točk jih je delilo le zelo malo časa. Moramo se ustrezno pripraviti, se držati taktičnega načrta, se boriti in igrati kakovostno v obrambi, s čimer bi zaustavili njihove najbolj nevarne igralke," je še dejal Tiselj in izpostavil zlasti vrnitev Rusinje Jekaterine Andrjušine, ki naj bi bila v nedeljo nared po poškodbi.

Lazovićeva: "Še dovolj časa"

"Metz lahko zlasti v napadu ponudi zelo raznovrstno igro. Ima tri, štiri zelo visoke igralke, dobre strelke z razdalje Anastasijo Pidpalovo, Laro Gonzalez, Andrjušino in Liso Prudhomme, lahko pa igra tudi z nižjo postavo, kot so Kristina Liščević, Grace Zaadi in Svetlana Ognjenović. Ima dve zelo dobri krožni napadalki, visoka Yvette Broch in nizka Nina Kanto, igrajo tudi zelo hitro, veliko je protinapadov. Raven našega branjenja in vračanja v obrambo mora biti vsaj takšna kot v Leipzigu," je napovedal trener krimovk.

Tudi rokometašice se zavedajo, da bo gostovanje v Franciji, četudi so krimovke favoritinje, vse prej kot lahko. "Zavedamo se, da nas čaka težko gostovanje, mogoče še težje kot v Nemčiji, saj Metz do sedaj še ni osvojil točke in bodo naredili vse, da pridejo do prvega para. Treba se bo dobro taktično pripraviti na tekmo, do nedelje pa imamo še več kot dovolj časa," je o pričakovanjih pred tretjim krogom lige prvakinj dejala desna zunanja Barbara Lazović in dodala: "Dobro je to, da me vsak teden pokažemo boljšo predstavo in upam, da bomo formo samo še dvigovale in prišle do tretje zmage. Ključ do nje bo zagotovo agresivna obramba."

Tekma v Franciji se bo v nedeljo začela ob 19. uri, sodila pa jo bosta Izraelca Shlomo Cohen in Yoram Peretz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.