Šport
6496 ogledov

To je majica, zaradi katere je mlada tenisačica v resnih težavah

Anastasija Potapova v dresu Spartaka Reševalni pas/Twitter
Namerna provokacija ali nesrečno naključje, se sprašuje teniška javnost, potem ko je ruska teniška igralka Anastasija Potapova pred obračunom z Američanko Jessico Pegulo v Indian Wellsu nosila majico moskovskega Spartaka.

Združenje WTA, ki skrbi za ženski tenis, je po pritožbah nekaterih drugih igralk na turneji hitro ukrepalo in komaj 21-letni Anastasiji Potapovi poslalo uradno opozorilo, poroča sloviti CNN. Ena izmed glasnih kritik početja Potapove, ki da je v času ruske invazije na Ukrajino vse prej kot okusno, je tudi prva igralka sveta, Poljakinja Iga Świątek. "Več bi morali narediti pri pomoči ukrajinskim igralcem, saj vse kar delamo, je le to, da se pogovarjamo o beloruskih in ruskih igralcih," je med drugim dejala Poljakinja. 

Elina Svitolina Na misiji Šport Ukrajinka se je znesla nad Rusinjo

Potapova je sicer bila v zadnjem času večkrat opažena v dresu ruskega prvoligaša Spartaka Moskve – naj dodamo, da imajo vsi ruski klubi prepoved udejstvovanja v Uefinih tekmovanjih, kar je ena izmed številnih sankcij Uefe po ruski invaziji na Ukrajino. 

Ko je tema nošenja rdeče-bele majice postala vroča, so novinarji na novinarski konferenci mlado blondinko iz predmestja Moskve pobarali, čemu nosi Spartakovo majico. Potapova je odgovorila, da je navijačica Spartaka že od svojega 13. leta in da v tem ne vidi nobene provokacije, je poročal Reuters. 

Tiskovna predstavnica WTA-ja, tj. Amy Binder, je za CNN pojasnila, da je krovna teniška zveza posvarila Rusinjo glede nošenja nogometne majice, češ da to ni primerno in da gre za nesprejemljivo potezo. "Pričakujemo, da se takšni prizori ne bodo ponovili," je še dodala. V kolikor se bodo, je jasno, da bo Potapovi naložena hujša kazen. 

Komentarjev 11
  • Idioti 21:46 17.marec 2023.

    Da mi naslednic obleces majico Ruske reprezentance, se boljse tako z kindzalom na hrbtu. Jebi jih ,da jim naredis problem!

  • mph2 19:03 17.marec 2023.

    Fašizem se naglo širi po EU, Ameriki, ...

  • QSprm 17:38 17.marec 2023.

    Tale nasa "demokracija" je vedno bolj podobna najbolj zloglasnim tiranijam in avtokratskim rezimom. Rece se ji pa seveda lahko kar koli, tudi vse vesoljna nad demokraticna ureditev. Zadeve so se obrnile za 180 stopinj. Kar je bila nekoc sovjetska zveza ...prikaži več je sedaj kvazi demokraticni zahod.