Šport
58 ogledov

To ni bil večer Kopitarja in kolegov

Anže Kopitar Profimedia
Visok poraz moštva Los Angeles Kings v San Joseju.

Hokejisti Los Angelesa slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja so v ligi NHL doživeli visok poraz. S 5:0 so jih premagali igralci San Joseja. Za domačo ekipo se je z 29 obrambami izkazal Adin Hill, ki se je tako uspešno vrnil na led po daljši odsotnosti zaradi poškodbe. Timo Meier je zbral gol in dve podaji, Tomaš Hertl pa je dosegel dva gola.

"Dobro sem se počutil. Fantje so pred golom odlično opravili delo in mi pomagali," je po tekmi dejal Hill.

Los Angeles je prvič po štirih tekmah ostal brez točke, zdaj je na drugem mestu pacifiške skupne z 72 točkami, naslednja tekma pa Kopitarja in soigralce čaka v noči na ponedeljek, ko bodo kralji gostili Florido. "Moramo pozabit na tole tekmo. Ne smemo se smiliti sami sebi, čaka nas še veliko težkih nasprotnikov," je dejal trener Los Angelesa Todd McLellan.

V Edmontonu je Connor McDavid dosegel dva gola za domače za zmago s 4:1 proti Tampi, Mikko Koskinen se je izkazal z 31 obrambami.

New York Rangers so s 7:4 ugnali Dallas, precejšen delež je k zmagi prispeval Artemi Panarin, ki je golu dodal še štiri podaje. S tremi podajami pa je dvoboj končal Dryden Hunt.

Calgary je še devetič v sezoni tekmo končal brez prejetega gola, tokrat je s 3:0 ugnal Detroit, vratar domačih Jacob Markström je ustavil vseh 19 strelov tekmecev. Na tekmi v Montrealu so o zmagi odločali kazenski streli, s 4:3 so bili na koncu boljši gostje iz Seatlla, kar je bila njihova edina zmaga na petih zaporednih tekmah v gosteh. Za zmago je v sedmi seriji kazenskih strelov zadel Marcus Johansson.

V Ottawi se je zvezdnik Chicaga Patrick Kane pomaknil še stopničko višje na področju zgodovinskih dosežkov svojega kluba, saj je s tremi podajami za zmago s 6:3 na večni lestvici najboljših strelcev prehitel Bobbyja Hulla; slednji je zbral 1153 točk, Kane jih ima po novem 1156. Pred njim je tako le še klubska legenda Stan Mikita s 1467 točkami.

"Sploh se ne zavedamo, kako velik dosežek je to. Kako dolgo že počne, kar pač počne, in kaj je že dosegel. In vemo, da še ni rekel zadnje," je svojega soigralca pohvalil kapetan Chicaga Jonathan Toews.

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 10:47 13.marec 2022.

    LA-jeva obramba je fizično najšibkejša v ligi. Dodatno je še zdesetkana s poškodbami, novinci pa težko predvidijo tok igre in temu ustrezno ne prilagajajo svojih položajev. Nasprotnik pred LA-jevim vratarjem počne kar želi, obramba ploščkov v gneči ne odbija. Petersen ...prikaži več je po eni obrambi na nasledno pripravljen počasneje kot Quick. Nekoliko se je poškodoval Brown, še drugi napadalec, ki strelja iz desne. LA mora za tekmo proti Floridi spremeniti vse. Samo strelov so imeli več, a malo nevarnih.

Sorodne novice