Šport
95 ogledov

Kopitar in kralji tokrat brez prejetega zadetka

Anže Kopitar Profimedia
Zmaga Kopitarjevih kraljev v Buffalu.

Hokejisti Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem so v nedeljo v severnoameriški ligi NHL gostovali v Buffalu in se veselili zmage s 3:0. V zahodni konferenci so zdaj na četrtem mestu in dobrem položaju za uvrstitev v končnico.

Igralec tekme je bil Kanadčan Andreas Athanasiou, ki je v 37. minuti poskrbel za prvi gol na tekmi, 59 sekund pred koncem pa z golom za 2:0 tudi odločil zmagovalca. Sedem sekund pred koncem je končni izid postavil Dustin Brown. zadnja dva gola so Kalifornijci dosegli v prazno mrežo.

Anže Kopitar | Avtor: Profimedia Profimedia

Kopitar je v 19 minutah na ledu poskušal z dvema streloma na nasprotna vrata.

Že v ponedeljek Los Angeles čaka gostovanje v Bostonu.

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 07:17 07.marec 2022.

    Igra je spominjala bolj na šah kot na hokej. Moštvi sta bili disciplinirani in osredotočeni na prekinjanje nasprotnikovih napadov ob vhodih v napadalni tretjini. Drsanja je bilo veliko, naletov pa malo. Igralci so z lastnimi palicami veliko ovirali nasprotnikove. Tudi ...prikaži več Kopitar je opravljal bolj vlogo 3. branilca. LA je ponovno imel jalovo strelsko pobudo, zadel pa je iz enega redkejših dobrih strelov. BUF je streljal manj, a imel več nevarnih priložnosti. Petersen je ostal miren in bil suveren.

Sorodne novice