Šport
270 ogledov

"To so fantje z značajem in ponosom"

Ivo Jan
Slovenski hokejisti so si z zmago proti Madžarom najverjetneje že zagotovili obstanek.

Risi so na svetovnem prvenstvu Divizije I (skupina A) visoko premagali Madžarsko s 6:0 in se tako izvlekli iz težkega položaja, saj jim je  po treh zaporednih porazih celo grozil izpad iz drugega kakovostnega razreda svetovnega hokeja.

"Čestitke fantom, zelo dobro so reagirali. Gračnar je bil fantastičen, v drugi tretjini nas je obdržal v igri in na koncu je ekipa igrala tudi zanj, da smo obdržali ničlo. Gre za dobro skupino fantov, z značajem in ponosom. Nismo si dovolili, da bi prišlo do kakršnihkoli težav. Četrti napad je dosegel dva zadetka, pomemben je bil še posebej tisti prvi. Bili smo zbrani, na začetku morda še neodločni pred golom, ko pa se je tekma odvijala, smo bili vse močnejši. Zaslužena zmaga, zdaj bo veliko lažje. Imamo pa še eno tekmo z Litvo, ki je izjemno neugoden tekmec," je zanesljivo zmago pokomentiral selektor Ivo Jan.

Slovenija je na lestvici skočila na četrto mesto, ob visoki zmagi pa si je najbrž že zagotovila obstanek, saj ji v prid govori tudi gol razlika, če pride do kroga reprezentanc s tremi osvojenimi točkami. Madžari so Litovce ugnali s 4:1, risom pa bi za obstanek tako zadoščal tudi nizek poraz z Litvo.

Jan Drozg Drugačen obraz Šport Risi na krilih dvajsetletnika razbili Madžare

"Pomembno je, da smo odnesli tri točke in imamo zdaj tudi gol razliko, kar bo pomembno pred zadnjo tekmo. Ključen je bil prvi gol, ki smo ga dosegli, da nam ni bilo treba spet loviti tekmecev. Potem je bilo veliko lažje igrati. Zdaj si bomo pogledali videoposnetke, si odpočili in se pripravili na zadnjo tekmo," je dejal vratar Luka Gračnar, ki je bil s 25 obrambami eden izmed junakov dvoboja z vzhodnimi sosedi. Ti so doživeli 26. poraz na 34 dvoboju s Slovenijo.

Za igralca tokratnega obračuna je bil sicer izbran Jan Drozg, ki je k zmagi prispeval dva gola in podajo: "Vsak zadetek danes je prinesel večjo samozavest ekipi. Našo igro smo stopnjevali, iz minute v minuto smo igrali bolje. Začeli nismo najbolje in ta tekma je bila izjemno pomembna za samozavest. Upam, da lahko takšno igro ponovimo še na zadnji tekmi."

Poleg Drozga so v pono merili še Miha Štebih (14. minuta za 1:0), Anže Kuralt (31. za 4:0), Anže Kopitar (55. za 5:0) in Andrej Hebar (59. za končnih 6:0). "Že na prejšnjih tekmah smo dali od sebe 110 odstotkov, a nam igra enostavno ni stekla. Danes so se stvari končno 'poklopile', da smo tudi zadeli in na koncu tudi zmagali. Seveda je veliko lažje, če zmagaš, bilo je kar težko po treh porazih, a smo se vzeli skupaj. Vedno dihamo kot eno in to nam je dalo novih moči, stopili smo skupaj in šli na glavo," je tekmo ocenil Hebar, ki je končni rezultat postavil z igralcem manj na ledu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.