Šport
24 ogledov

Tokić v polfinalu brez možnosti

Bojan Tokič Jokohamo zapušča zadovoljen, saj je izločil kandidata za kolajno. Žurnal24 main
Najboljši slovenski igralec namiznega tenisa Bojan Tokić je v polfinalu evropskega prvenstva izgubil proti prvemu nosilcu Nemcu Timu Bollu, ki je bil boljši s 4:0 v nizih. Tokić si je z uvrstitvijo v polfinale zagotovil bronasto kolajno.

Bojanu Tokiću je v njegovem prvem polfinalu med posamezniki na EP-jih nasproti stal štirikratni evropski prvak in najboljši namiznoteniški igralec Evrope, 30-letni Nemec Timo Boll.

1. niz:
Tokić je dvoboj odlično začel in na svoj servis povedel z 2:0 in s 3:2, nato pa je Boll našega najboljšega igralca prisilil, da je stopil stran od mize ter začel delati napake. Nemcu je uspel delni izid 3:0 in vodstvo s 5:3. Pri 7:5 je Tokić dobil sploh prvo točko na servis nasprotnika, ki je nato do konca niza dobil prav vse točke.

2. niz:
Drugi niz se ni odvijal po željah Slovenca, ki je bil povem nemočen proti močno rotiranim začetnim udarcem neugodnega levičarja, ki je imel igro vseskozi pod nadzorom. Nemec je niz dobil ekspresno z 11:2.

3. niz:
Tokić, ki je veliko moči porabil v četrtfinalu, ko je slavil šele po sedmih nizih, je tretjega začel bolje in dobil prvo točko. Boll je nadaljeval v svojem slogu. Brez napak in z močno rotiranimi žogicami je Tokići še naprej povzročal preglavice in povedel s 3:1. Tokić se v primerjavi z drugim nizom ni zlomil in najprej izenačil na 3:3, nato pa še na 4:4. Sledile so daljše izmenjave, v katerih je po pravilu kraljeval Boll. Prav te so bile ključne, da je z 11:5 dobil tudi tretji niz.

4. niz:
V četrtem, zadnjem nizu, se presenečenje ni zgodilo. Tokić ni imel odgovora na raznovrstno igro prvega favorita. Pomagala mu ni niti minuta odmora ter posvet s trenerjem Bojanom Rakom. Boll je tako kot pred štirimi leti v Beogradu, tudi tokrat ugnal Slovenca. V zadnjem nizu je bilo še trtjič na dvoboju 11:5.

Bron med posamezniki je največji uspeh 30-letnega Tokića, ki je na prvenstvu v Gdansku Sloveniji priboril bron tudi v igri parov. Z Aleksandrom Karakaševićem (skupaj sta pred dvema letoma osvojila bron na prvenstvu v Stuttgartu, bronasta pa je bila leta v Aarhusu leta 2005 tudi ženska ekipa) sta v boju za finale klonila proti ruski navezi Aleksander Šibajev - Kiril Skačkov.

"Timo je enostavno drug svet. Igralci, ki niso stopili proti njem, si ne morejo predstavljati, kako kakovostne so njegove žoge. Je vsaj en kakovosten razred boljši od drugega najboljšega v Evropi. Vsi, ki bodo igrali proti njemu, se bojo bodo počutili enako nemočno, kot sem se jaz,“ je po porazu dejal Tokić, ki je za mizo s „super Timom“ preživel le 27 minut. "Pričakoval sem več. Če omenimo 27 minut, skupaj s minuto odmora, ki sem jo imel, mi je žal, da se igra ni nekoliko bolj razpletla. Upal sem, da bo bolj zanimivo. Moje žoge so bile zanj popolnoma nenevarne, na drugi strani pa sem prejemal tako neverjetno rotirane žoge, da si tisti, ki proti njemu ne stojijo sploh ne moremo predstavljati," je v radijski izjavi za Val202 dodal Tokić.

Tokić ni imel orožja predvsem na nasprotnikov servis: "Nemci imajo širok strokovni štab. Vsak igralec ima svojega analitika. Več kot očitno je, da so se name odlično pripravili, saj je Boll proti meni uporabljal servis, za katerega je vedel, da mi ne ustreza. Ta servis v svoji igri uporablja zelo malo, proti meni pa ga je uporabljal 80 ali 90 odstotno.“

EP, polfinale (M):

B. Tokić (SLO) : T. Boll (NEM) 0:4 (-5, -2, -5, -5)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.