Šport
6772 ogledov

Toliko bodo za pot odšteli slovenski navijači

nogomet slovenski navijači Profimedia
Preverili smo, kakšne ponudbe so turistične agencije pripravile za slovenske navijače, ki se junija odpravljajo v Nemčijo, in kakšno zanimanja vlada zanje.

Nogometna vročica se stopnjuje. Čez manj kot mesec dni bo slovenska nogometna reprezentanca zaigrala na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Minilo bo že 24 let, odkar je Slovenija nazadnje zaigrala na evropskem prizorišču. 

Slovenija - Kazahstan Euro 2024 Šport Ste zamudili prijavo ali niste izžrebani? Tu je nasvet, kako vseeno do kart

Ker gre za zelo dolgo dobo, ni presenetljivo, da v Sloveniji vse od decembra, ko so navijači v sklopu druge faze Uefine prodaje vstopnic oddali zahtevke za nakup vstopnic za slovenske tekme, vlada prava evforija. Takrat so za slovenske tekme z Dansko, Srbijo in Anglijo prejeli kar 344 tisoč zahtevkov. Uefa je nato vsaki državi, ki bo igrala v skupinskem delu, namenila po 10.000 vstopnic na tekmo njene reprezentance. Tako je bilo na voljo skupno 30.000 vstopnic, ki so jih med zainteresirane razdelili z žrebom, saj je bilo povpraševanje ogromno.

navijači slovenska nogometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia
Prva tekma Slovenijo na EP čaka 16. junija v Stuttgartu z Dansko, druga 20. junija v Münchnu s Srbijo, tretja pa 25. junija v Kölnu z Anglijo. Izbranci Matjaža Keka bodo med prvenstvom stare celine bivali v Wuppertalu, ki je sicer zgolj 50 kilometrov oddaljen od Kölna, 400 km od Stuttgarta, 600 pa od Münchna.

Za prevoz in nočitve bodo za slovenske reprezentante zagotovo dobro poskrbeli, vprašanje, kako bodo do prizorišč prišli slovenski navijači, pa je tisto, ki najbolj zanima predvsem turistične agencije. Te so hitro pristavile svoj piskrček in za srečne dobitnike vstopnic za ogled tekem slovenske reprezentance na EP v Nemčiji pripravile številne aranžmaje.

Medtem ko se bodo določeni v Nemčijo odpeljali z lastnim vozilom oziroma katero izmed oblik javnega prevoza, je drugim izbira turistične agencije lagodnejša. Preverili smo, kakšne ponudbe so agencije pripravile in kakšno zanimanja vlada zanje.

Kompas

Pri Kompasu, ki je uradna potovalna agencija Nogometne zveze Slovenije in licenčni partner slovenske nogometne A reprezentance, so pripravili sedem različnih možnosti. Od tega jih je pet organiziranih z avtobusnim prevozom in dve z letalskim. V ponudbi z avtobusnim prevozom lahko navijači izbirajo med tremi paketi za posamične tekme (16., 20. in 26. junij) in dvema, ki vključujeta ogleda dveh tekem, bodisi 1. in 2. tekme ali 2. in 3. tekme.

Cena aranžmajev z avtobusnim prevozom za tekmo Z Dansko v Stuttgartu (16. junija 2024) se začnejo pri 109 evrih. V ceno je vključen prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, cestne in parkirne pristojbine, orientacijski ogled mesta, spremljevalec, navijaška majica in organizacija ter izvedba potovanja. Pri Kompasu so pripravili tudi 10 % popust za otroka do 12 let.

Mercedes-Benz Arena Stuttgart stadion | Avtor: Epa Epa
Če bi nogometno pravljico želeli nekoliko podaljšati in se po koncu tekme ne bi nemudoma vrnili v Slovenijo, za vas obstaja paket z vključeno nočitvijo v 2/3* sobi z zajtkom. Ta znaša 259 oz. 269 evrov – odvisno od vstopne točke. Še 95 evrov je treba doplačati za enoposteljno sobo. Prav tako je na voljo paket z dvema nočitvama v 2/3* sobi z zajtrkom, ki znaša 405 evrov.

V primeru, da za vas avtobusni prevoz ne pride v poštev, se lahko pridružite skupini potnikov, ki bo iz Ljubljane do stuttgartskega letališča poletela s čarterskim letom. V ceno 349 evrov je vkjučena povratna letalska vozovnica, letališke takse, kompasov predstavnik in organizacija ter izvedba potovanja. Še 30 evrov je treba doplačati za transfer z letališča Stuttgart do centra mesta in nazaj.

Allianz Arena München stadion Foto Šport Stadioni, na katerih bo igrala Slovenija: Hitler, "vesoljska ladja" in stoletnik

Če pa imate željo potovanje malenkost podaljšati, se lahko odločite za ponudbo dvodnevnega potovanja z letalom po ceni 499 evrov, s to razliko, da se tokrat leti iz zagrebškega letališča. Ponudba vključuje manjšo prtljago v dimenziji 40 x 35 x 25cm, transferje po programu, nočitev v hotelu 2/3* v dvoposteljni sobi z zajtrkom, orientacijski ogled mesta, spremljevalca in organizacijo ter izvedbo potovanja. Za transfer Ljubljana – Zagreb – Ljubljana zaračunajo še dodatnih 40 evrov.

Precej nižji so paketi aranžmajev za tekmo s Srbijo v Münchnu, ki se začnejo pri 79 evrih, koliko znaša paket z vključenim avtobusnim prevozom iz Slovenije do bavarske prestolnice. Medtem ko je za aranžma z eno nočitvijo treba odšteti 229 evrov, za dve nočitvi v 2/3* dvoposteljni sobi z zajtrkom pa 389 evrov.

Najdražje bodo prišli skozi tisti navijači, ki se bodo z agencijo Kompas odpravili v Köln na ogled tekme med Slovenijo in Anglijo. Najcenejša paketa, ki vključujeta avtobusni prevoz in nočitev v 2/3* dvoposteljni sobi z zajtkom ter se med seboj razlikujeta zgolj v dožini poti (2 ali 3 dni), staneta 289 evrov. 459 pa je treba plačati, če bi si v Kölnu želeli dvakrat prespati. Medtem ko je enodnevni paket s čarterskim letom iz Ljubljane 399 evrov, tridnevni aranžma z letom in povratkom v Zagreb ter vključenima nočitvama v 2/3* hotelu pa 799 evrov. 

Köln | Avtor: Profimedia Profimedia
Kot že omenjeno, obstajata tudi paketa, ki vključujeta ogleda dveh tekem naše izbrane vrste. Prvi, ki se nanaša na tekmi Slovenije z Dansko in Srbijo ter zajema avtobusni prevoz in štiri nočitve v 2/3* dvoposteljni sobi z zajtkom, stane 709 oz. 719 evrov. Druga različica za ogled 2. in 3. tekme čete Matjaža Keka, ki vključuje še eno dodatno nočitev, pa je še 200 evrov dražja in stane 909 oz. 919 evrov.

SupraTravel

"V Nemčiji pričakujemo več deset tisoč slovenskih navijačev, zato si svoje prosto mesto na avtobusu in v hotelih zagotovite pravočasno. Število vseh prostih mest je omejeno," svarijo pri agenciji Supratravel, kjer so pripravili devet ponudb. First minut cene njihovih aranžmajev se začnejo pri 79 evrih, kolikor stane avtobusni prevoz do Münchna, spremstvo predstavnika in organizacijo izleta ter osnovno nezgodno zavarovanje. Vstopna mesta za njihove avtobusne prevoze so Maribor, Slovenska Bistrica, Celje, Jesenice, Kranj in Ljubljana.

Še dvajset evrov več, torej 99 evrov, je pri njih treba plačati, če bi v bavarski prestolnici radi prespali, pri čemer si prenočitev poiščete sami. 222 evrov pa znaša cena paketa z vključenim prevozom ter nočitvijo z zajtrkom v dvozvezdničnem hotelu A&O LAIM MÜNCHEN 2*.

Supra Travel paketi ne vključujejo vstopnic za ogled tekem. Supra Travel NE PRODAJA vstopnic za oglede tekem, ki si jih morajo kupci zagotoviti samo preko uradnih prodajnih kanalov UEFA.

Povratni avtobusni prevoz iz Slovenije do Stuttgarta pri omenjeni agenciji stane 99 evrov, 129 evrov pa morajo plačati tisti, ki si želijo iz Stuttgarta oditi kak dan kasneje, a si bodo sami poiskali prenočišče. Če bodo odločitev za izbiro hotela prepustili agenciji, bodo plačali 222 evrov. 

Hrvaška obala preverili smo Popotnik Pozabite na last minute, to je nov trend pri rezervaciji dopusta

V njihovi ponudbi je tudi avtobusni prevoz do Kölna, za katerega zaračunajo 139 evrov, še dvajset evrov več zaračunajo, če potniki v mestu ostanejo dan ali dva več, 282 evrov pa znaša paket z vključenim prevozom in namestitvijo v dvozvezdničnem hotelu A&O NEUMARKT KÖLN 2*. 

Palma

Na spletni strani turistične agencije Palma lahko za ogled dveh tekem slovenske reprezentance z Anglijo in Dansko najdemo dve ponudbi s čarterskim letom iz Ljubljane. Prva, ki se nanaša na tekmo z Dansko v Stuttgartu, vključuje letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Stuttgart Ljubljana z vključeno prtljago, orientacijski ogled mesta, Palminega spremljevalca in organizacijo ter izvedbo programa. Za ponudbo, ki že ima zagotovljen odhod, morajo slovenski navijači odšteti 299 evrov.

Stuttgart | Avtor: Profimedia Profimedia
Nekoliko razširjen je aranžma za tekmo proti Angliji v Kölnu, ki poleg letalskega prevoza na relaciji Ljubljana – Köln – Ljubljana z vključeno prtljago, vseh transferjev po programu in vodenega ogleda mesta s Palminim spremljevalcem vključuje tudi nočitev z zajtrkom v 3 ali 4* hotelu. Tudi za omenjeno potovanje, ki poteka med 24. in 26.  junijem, so na Palmi že potrdili odhod. Kakšna pa je cena? Za celotno izkušnjo, ki seveda ne vključuje cene vstopnice za ogled tekme, bodo navijači plačali 899 evrov.

Sonček

Pri turistični agenciji Sonček nam omenijo, da ima za omenjeno prvenstvo glavno besedo Kompas in zato organizacije z lastnimi avtobusu ne načrtujejo. Njihova ponudba torej vključuje le Kompasove aranžmaje, ki smo jih predstavili zgoraj. 

Podoben odgovor smo prejeli s strani turistične agencije Marco Polo, ki v primeru EP v Nemčiji deluje zgolj kot posrednik in prodaja aranžmaje drugih organizatorjev. Omenijo nam, da pri njih pretiranega zanimanja za tovrstna potovanja sicer ne beležijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Kmodri_ 21:44 26.maj 2024.

    Še premalo!

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:19 26.maj 2024.

    Kako naj gremo,če še za položnice ni.Naj gre kar golob z svojo priležnico,ki imata vse zastonj