Šport
22 ogledov

Toliko kakovostnih hokejistov Slovenija še ni imela

Slovenija hokej Saša Despot
Slovenski hokejisti so se vnovič uvrstili v elitno divizijo svetovnega hokeja, kjer bodo zaigrali že prihodnje leto. Veseli dejstvo, da ima Slovenija največji izbor kakovostnih hokejistov do zdaj. Po uspehu smo se pogovarjali z nekdanjim reprezentantom Ivom Janom.

"Morda igre niso bile najboljše, oziroma najlepše za oko, a je uspeh tisti, ki šteje. Spet smo se uvrstili v elitno ligo in to je pomembno," je prepričan Ivo Jan, ki je slovenske barve branil na devetih svetovnih prvenstvih.

Jan, ki zdaj opravlja vlogo strokovnega komentatorja na televiziji, je prepričan, da je pred slovenskim hokejem lepa prihodnost, saj toliko nadarjenih hokejistov reprezentanca še ni premogla. "Selektor Kopitar ima v današnjem času največji bazen igralcev v zgodovini slovenskega hokeja, ki lahko igrajo na najvišji ravni. Matjažu je uspelo sestaviti dobro mešanico igralcev. Imamo tri oziroma štiri izenačene peterke, ki lahko vse igrajo na visoki ravni," je prepričan Jan, ki izpostavlja dejstvo, da ostajajo rezerve, predvsem v manjkajočih hokejistih, ki trenutno nastopata v končnici lige NHL, Anžetu Kopitarju in Janu Muršku, ki bosta potrebna za boj proti najboljšim svetovnim ekipam.

Po Janovem mnenju so največji napredek naredili hokejisti, ki si kruh služijo v tujini, kjer večina igra vidne vloge v svojih klubih: "Morda se je v prvih dveh tekmah prav na uigranosti poznalo, da veliko hokejistov prihaja iz tujih klubov. Na najpomembnejši tekmi so stopili skupaj in pokazali kakovost. Večina jih igra v boljših ligah od Lige Ebel, kar se pozna tudi v reprezentanci."

Ivo Jan ni želel izpostavljati posameznikov, je pa potrdil, da bo igra v prihodnosti slonela na trojici Jeglič, Tičar, Sabolič, ki so že lani pokazali, da se razvijajo v vodilne može reprezentance, to pa so po besedah Jana letos v Stožicah le še potrdili.

Slovenijo po štirih zmagah v soboto v polni dvorani Stožice čaka še obračun proti glavnim tekmecem Avstrijcem "Kljub temu, da tekma ne odloča o ničemer, saj sta si obe ekipi že zagotovili napredovanja, sem prepričan, da bosta obe ekipi igrali na nož. Tako ena kot druga reprezentanca bosta igrali za prestiž in ponos," za konec razmišlja Jan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.