Šport
25 ogledov

Kopitar: "Fantje me držijo na 360 voltih"

navijači zastava slovenija japonska hokejska reprezentanca hokej Saša Despot
Na svetovnem prvenstvu divizije I v Ljubljani je za hokejiste prvi prost dan. Počitek bodo igralci šestih udeleženk izkoristili za pripravo na odločilni del tekmovanja, Slovence, ki so v prvih dneh kljub težavam dosegli dve zmagi, pa v sredo ob 20. uri čakajo stari znanci Madžari.

Po dveh kolih je pogled na lestvico drugoligaškega svetovnega prvenstva v ljubljanski dvorani Stožice pričakovan. Na vrhu so Avstrija, Madžarska in Slovenija s polnim izkupičkom šestih točk, na dnu pa so Velika Britanija, Japonska in Ukrajina še brez točk. Toda zgolj lestvica ne razkriva vseh podrobnosti tekem, še posebej v domači ekipi so se morali v nedeljo in ponedeljek krepko potruditi, da so prišli do dveh (pričakovanih) zmag. Odločitev je padla šele v zadnjih minutah, pri Sloveniji je šepala učinkovitost, predvsem ob igri z igralcem več, ko pa so Slovenci nadzorovali položaj, so se preveč zapletali in njihova premoč je ostala brez učinka.

"Dokazuje se, da ta turnir ni lahek, ti nasprotniki niso od muh. Tisti, ki je mislil, da bo lahko ... Za višjo zmago pa potrebuješ tudi srečo. Ampak očitno fantje nočejo, da bi si jaz na klopi odpočil, in me držijo na 360 voltih. Ampak če je to cena, jo bom z veseljem plačal, samo da bomo zmagovali," je prvi dve tekmi ocenil slovenski selektor Matjaž Kopitar in se nato pošalil glede tega, kako Slovenija prihaja do zmag: "Namesto da bi bili udobno nameščeni v športnem avtomobilu in se peljali do zmage, se vozimo v tovornjaku in moramo včasih še malo potisniti."

Prosti dan in večerni trening bodo Kopitarjevi izbranci namenili pripravi na še težjo tekmo. V sredo zvečer bodo njihovi nasprotniki Madžari, stari znanci zadnjih let tako na reprezentančni kot klubski ravni. Zgodovina sicer kaže, da imajo Slovenci z njimi dobre izkušnje, saj so na obeh zadnjih medsebojnih tekmah na SP iste ravni leta 2007 in 2010 zmagali. Obakrat sta bili tekmi v dvorani Tivoli in obakrat je bil končni izid 4:1.

Polovico madžarske reprezentance sestavljajo hokejisti Sape iz Szekesfehervarja, ki jo Slovenci dobro poznajo. V letošnji sezoni imajo z njo dobre izkušnje predvsem ljubljanski hokejisti, saj so jo premagali v končnici lige Ebel, zato tudi Aleš Mušič ve, kaj jih čaka v sredo zvečer. "Japonci so vzeli, kar smo jim mi ponudili. Moramo biti bolj zbrani, celotno gledano pa smo bili boljši. Zanesljivo bo dvoboj z Madžari spet ena težjih tekem. Madžari so dobro začeli turnir. Večina igralcev prihaja iz Albe, tako da njihov sistem dobro poznamo. Dobro bomo morali pokrivati srednjo tretjino in biti zbrani v obrambi," napoveduje Mušič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.