Šport
24 ogledov

Tomic najhitreje poražen v zgodovini turneje ATP

bernard tomic sydney EPA
Na mastersu v Miamiju se je spisalo novo poglavje teniške zgodovine.


Avstralski teniški igralec Bernard Tomic je postavil negativni rekord, potem ko je svoj dvoboj izgubil po vsega 28 minutah. 21-letni Tomic je sinoči v Miamiju klonil proti Fincu Jarkku Nieminenu z 0:6 in 1:6, pri čemer je prvi niz trajal zgolj 13 minut.

Vodstvo ATP takšno statistiko vodi od leta 1991, Tomic pa je na vrhu negativne statistike zamenjal Nemca Carstena Arriensa, ki je leta 1996 po 29 minutah izgubil z 0:6 in 0:6 proti Britancu Gregu Rusedskemu.

Vesel, da se je vrnil

Tomic je bil po svojem prvem dvoboju po dvomesečnem premoru zaradi operacije kolka vseeno zadovoljen: "Mislim, da sem dal vse od sebe. Vesel sem, da sem se vrnil. Upam, da bom lahko kmalu odigral 100-odstotno. Ne bo lahko, a poskusil bom."

Med dvobojem je bilo opazno, da Avstralec hrvaških korenin ne igra s polno močjo. Srečanje je očitno izkoristil le za preizkus svojega telesa po dolgi odsotnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.