Šport
29 ogledov

Toronto pokazal, kdo je glavni na vzhodu

toronto maple leafs Reuters
Hokejisti Toronto Maple Leafs so v severnoameriški ligi NHL na derbiju vodilnih ekip vzhodne konference visoko premagali Pittsburgh Penguins s 4:1

Pred razprodano domačo dvorano se je s 37 obrambami izkazal vratar James Reimer, Dave Bolland pa je dosegel dva zadetka. Vodilna ekipa lige in zahodne konference San Jose Sharks je vpisala novo zmago.

V Torontu je bil glavni junak prav Reimer, ki je branil prvič po 17. oktobru, ko je po vsega 32 sekundah moral zapustiti led zaradi poškodbe. Vrnitev ni bila lahka, saj je nasproti stalo izjemno napadalno moštvo na čelu s Sidneyjem Crosbyjem in Jevgenijem Malkinom. Toda Reimerju premor očitno ni škodil, delo je opravil odlično. Obranil je 97,4 odstotka vseh strelov (povsem enak dosežek je uspel Dallasovemu vratarju Kariju Lehtonenu ob porazu po kazenskih strelih proti Winnipegu z 1:2; pri zmagovalcih je Ondrej Pavalec obranil 97,2 odstotka poskusov).

"Že od začetka tekme sem se počutil povsem normalno. Ni bilo kakega nelagodja ali negotovosti. Plošček je padel in jaz sem bil pripravljen, da ga ustavim," je dejal Reimer, ki je po tekmi žel pohvale z vseh strani, tudi s Pittsburghove. "Bil je neverjeten. Okrog njega je bila gneča, plošček je letel sem ter tja, ampak bil je res dober. Prav gotovo je bil ključni igralec v drugi tretjini," je dejal trener pingvinov Dan Bylsma.

Prva in druga tretjina sta se sicer končali z 1:1 in 0:0, v tretji pa so Nazem Kadri, Phil Kessel in Bolland poskrbeli za zmago domačih.

Letalci so se izognili neslavnemu dosežku

philadelphia flyers | Avtor: Reuters Reuters
Hokejisti San Joseja pa so tokrat gostovali v Kanadi pri Montreal Canadiens in zmagali z 2:0. Goste je v drugi tretjini v vodstvo popeljal Logan Couture, ki je v zadnji zadel še enkrat. Vratar morskih psov Antti Niemi je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno; skupno je zbral 22 obramb.

Strelski dosežek večera je s tremi goli uspel Vincentu Lecavalierju, ki je tako prispeval levji delež k zmagi Philadelphie nad New York Islanders (5:2). Letalci na prvih devetih tekmah sezone niso zabili po več kot dveh golov, če jim še na današnji ne bi uspelo doseči vsaj treh, potem bi izenačili neslavni dosežek ekipe New York Americans z začetka sezone 1940.

Liga NHL, rezultati:

Phoenix Coyotes : Edmonton Oilers 5:4
Boston Bruins : New Jersey Devils 3:4
Toronto Maple Leafs : Pittsburgh Penguins 4:1
Montreal Canadiens : San Jose Sharks 0:2
Detroit Red Wings : New York Rangers 2:3*
Tampa Bay Lightning : Buffalo Sabres 3:2
New York Islanders : Philadelphia Flyers 2:5
Dallas Stars : Winnipeg Jets 1:2**
Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 3:5
Nashville Predators : St. Louis Blues 1:6
Calgary Flames : Washington Capitals 5:2

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.