Šport
22 ogledov

Trener odločil, Slovenci brez nastopa

teja gregorin holmenkollen EPA
Slovenski biatlonci zaradi mraza niso nastopili na preizkušnji mešanih štafet v finskem Kontiolahtiju. Zmagala je Francija.

Vodstvo tekmovanja je resda prižgalo zeleno luč za začetek tekme biatlonskih mešanih štafet v finskem Kontiolahtiju, vendar so bile kljub prestavitvi starta za pol ure temperature po neuradnih podatkih na nekaterih delih proge še vedno pod kritično mejo –20 stopinj Celzija, zato slovenska mešana štafeta v postavi Teja Gregorin, Andreja Mali, Klemen Bauer in Jakov Fak ni nastopila.

"Zdravje naših tekmovalcev je preveč pomembno in v tem trenutku si ne moremo privoščiti, da bi naši ključni biatlonci in biatlonke zboleli tik pred svetovnim prvenstvom. Žal nam je, da je tako, vendar je tveganje preveliko. V Kontiolahtiju imamo na voljo le dve tekmovalki, zato niti nismo mogli zamenjati postave s tistimi, ki morda niso naše najboljše, kot so to storile nekatere države, ki so uvrstile na tekmo biatlonce iz 'druge lige'," je odločitev o nenastopu pojasnil glavni trener slovenske ekipe Uroš Velepec.

V soboto in nedeljo naj bi bile na Finskem vendarle nekoliko višje temperature, zato naj bi Slovenci nastopili na sprinterskih in zasledovalnih tekmah. Dvoboj mešanih štafet je sicer dobila Francija, druga je bila Ukrajina, tretja pa Slovaška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.