Šport
88 ogledov

"Trenutno stanje je najboljše doslej"

odbojka Saša Despot
Za slovensko moško odbojkarsko reprezentanco sta že več kot dva tedna priprav na septembrsko svetovno prvenstvo v Italiji in Bolgariji.

Selektor izbrane vrste Slobodan Kovač je z dosedanjim delom zadovoljen, prav tako tudi s pristopom in motiviranostjo svojih varovancev. Ti se pod njegovim vodstvom od 16. julija pripravljajo v Kranjski Gori, kjer bodo ostali do petka. Sledila bo selitev v Maribor, treningi pa bodo potekali v Hočah. V ponedeljek se bodo zbrali v Mariboru in v štajerski prestolnici ostali nekaj več kot dva tedna, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

"Mislim, da nam gre dobro. Predvsem zato, ker so fantje čez poletje dosledno izvajali program, kar so potrdila tudi testiranja. Profesorji z ljubljanske Fakultete za šport so nas še posebej pohvalili. Sicer pa je za nami drugi teden priprav in smo že v tretjem. Mislim, da fantje delajo dobro in da je forma boljša, kot sem pričakoval. Igralci so tudi izjemno motivirani. Morda lahko celo rečem, da je stanje v primerjavi z dosedanjimi reprezentančnimi akcijami najboljše. Upam, da bodo še naprej delali tako zavzeto, saj šele zdaj prihaja čas za piljenje tehničnih podrobnosti, na čemer do zdaj nismo mogli veliko delati, saj smo morali poskrbeti za telesno pripravljenost in osnovno vadbo tehnike. Čakajo nas naporni treningi in tako bo vse do svetovnega prvenstva," je prvi del priprav ocenil Kovač.

Prvi uradni pripravljalni tekmi bo slovenska reprezentanca odigrala proti evropskim podprvakom, Nemcem, ki jih zdaj vodi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani. Ekipi se bosta srečali 23. in 24. avgusta v Nemčiji.

Dejan Vinčič Mitja Gasparini Slovenski reprezentant: Šport Še niso preboleli krivice, znova so odprte rane

Slovenskemu selektorju bodo tekme dale prve ocene, predvsem o igralcih, ki jih šele bolje spoznava. "Za zdaj še ne vem, kako bo videti ekipa za svetovno prvenstvo. Od odbojkarjev s širšega spiska z nami ni več le Roka Možiča, ki sem ga na priprave poklical zato, ker sem ga želel videti. Lahko rečem, da sem imel kaj videti, gre za velik talent in igralca, ki bo že prihodnje leto konkurenčen, da ga uvrstimo v reprezentanco. Kar se tiče ostalih fantov, lahko le rečem, da si vsi zaslužijo mesto v ekipi, ki bo potovala v Italijo. A od začetka priprav je preteklo premalo časa za kakšne konkretnejše ocene in odločitve. Igralce, ki jih še ne poznam dovolj dobro, moram bolje spoznati in jim dati priložnost, da se dokažejo," dodaja srbski strateg.

Po obračunih z Nemčijo se bo slovenska izbrana vrsta vrnila domov in sklepni del priprav opravila v Ljubljani, kjer bo pred odhodom na svetovno prvenstvo potekal še močan mednarodni turnir, Ljubljana Volleyball Challenge. Odvijal se bo od 6. do 8. septembra, Slovenija pa bo v Areni Stožice gostila same vrhunske reprezentance - ZDA, Kanado in Iran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.