Šport
303 ogledov

Še niso preboleli krivice, znova so odprte rane

trojni blok Dejan Vinčić, Alen Pajenk in Klemen Čebulj EPA
"Tega ne moremo kar tako pozabiti. Zgodila se nam je velika krivica," pred prvim nastopom na svetovnem prvenstvu razmišlja slovenski reprezentant.

Najboljši slovenski odbojkarji, ki so v ponedeljek začeli priprave na svetovno prvenstvo v Italiji in Bolgariji, še vedno upajo, da bodo nekoč zaigrali v svetovni ligi oziroma na novo ustanovljeni ligi narodov. V njej bi morali nastopiti že letos, a se je Mednarodna odbojkarska zveza nepravično odločila drugače, česar Slovenci še niso preboleli.

"Tega ne moremo kar tako pozabiti. Zgodila se nam je velika krivica, vse rane so se spet odprle, ker smo pred dnevi izvedeli, da se je Portugalska kot zmagovalec zlate evropske lige tja neposredno uvrstila. Imamo pa zagotovila vodstva naše zveze, da se bo naslednje poletje možnost uvrstiti prek kvalifikacij, vsi upamo, da bo res tako," ne izgublja upanja organizator igre Dejan Vinčić, ki mu je po eni strani žal, da Slovenija v evropski ligi ni igrala, po drugi strani pa mu je po naporni sezoni na Poljskem prav prišel počitek.

"Če bi igrali v evropski ligi v polni postavi, bi jo najbrž osvojili, a kar je, je. Tudi počitek, ki ga v preteklih letih nismo imeli veliko, je prišel še kako prav. Napolnili smo baterije, pozdravili nekatere poškodbe, zdaj smo pripravljeni na trdo delo. Med odmorom nismo samo ležali na plaži in pili piva. Skrbeli smo za svoje telo, nekdanji reprezentančni kondicijski trener nam je pripravil program, tako da smo eno uro na dan skrbeli, da smo ostali v solidni telesni pripravljenosti. Vemo, kakšen je vložek, pred nami je svetovno prvenstvo, na katerem moramo marsikomu marsikaj dokazati," meni slovenski podajalec.

Vinčić je po lanskem evropskem prvenstvu, na katerem je Slovenija izpadla v četrtfinalu, zaradi vseh negativnosti v zvezi z nastopom v ligi narodov že razmišljal o koncu reprezentančne poti, a se je na koncu s pomočjo družine premislil.

Odbojka, Vinčič, Urnaut | Avtor: CEV CEV
"Po četrtfinalnem porazu proti Rusiji me je prešinila misel o koncu reprezentančne poti. A žena in otroci se s tem niso strinjali, dali so mi zeleno luč za nadaljevanje in ni mi žal. Vsekakor je pred mano velik izziv, svetovno prvenstvo, na katerega smo uvrščeni prvič. Vsi imamo veliko motivacijo, da se na največjem odbojkarskem spektaklu poleg olimpijskih iger pokažemo svetu," je glavna razloga, da selektor Slobodan Kovač še vedno lahko računa nanj, izpostavil Vinčić.

Slovenski reprezentant je navdih našel tudi na nogometnem svetovnem prvenstvu, kjer ga je navdušila hrvaška reprezentanca: "Nad Hrvaško sem bil zelo prijetno presenečen, navijal sem za njo. Videl sem jo v naši zgodbi z evropskega prvenstva in zgodbi naših košarkarjev. Da tako male države pridejo tako visoko, je nekaj neverjetnega."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.