Šport
114 ogledov

Najprej evropska liga, nato še SP

Slovenija, odbojka FIVB
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je zbrala v Kranjski Gori, kjer se bo pripravljala na začetek evropske lige.

Prva tekma evropske lige bo na sporedu 20. maja, ko se bodo slovenski odbojkarji v gosteh pomerili z Nizozemsko. Vabilu na priprave se je odzvalo velika večina igralcev, danes pa je z vadbo začela enajsterica. Srbski strokovnjak Slobodan Kovač bo z reprezentanco ostal nekaj dni, nato pa bo delo predal pomočnikoma Samu Miklavcu in Sebastijanu Škorcu. "Evropska liga je idealna, da s štabom vidimo, kako se bodo odrezali novi igralci in v kakšni meri nanje lahko računamo. Vodenje ekipe na tekmah bo prevzel Samo, saj z njim zelo dobro sodelujeva. Je strokovnjak, kar kažejo tudi rezultati. Tako smo se dogovorili z Odbojkarsko zvezo Slovenije in mislim, da je to prava odločitev, saj bodo najboljši igralci na priprave prišli spočiti in motivirani," je dejal Kovač.

"Mislim, da smo naredili najboljšo možno potezo in dali priložnost igralcem, ki so vsa ta leta tvorili jedro mladih reprezentanc. Igralci bodo s tem dobili možnost, da se dokažejo v evropski ligi, hkrati pa se je strokovni svet pri OZS odločil, da vodenje tekem v evropski ligi zaupa slovenskim trenerjem, torej nama s Sebastijanom. Reprezentančna akcija bo podlaga za naprej, saj bo slej kot prej prišlo do menjave generacij. V teh tednih do prve tekme bomo skušali čim bolj uigrati ekipo in šest tekem odigrati na najvišji ravni, cilj pa je tudi uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice. Ve se, da v Sloveniji z mladimi selekcijami dobro delamo in zanimivo bo videti, kje se s tem podmladkom nahajamo glede na konkurenco," pa je ob zboru napovedal Miklavc.

odbojka | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Eden od nosilcev pomlajene izbrane vrste bo sprejemalec Jan Klobučar, ki bo v evropski ligi nosil kapetanski trak: "Pred nami je nova situacija, v kateri tudi sam doslej še nisem bil. V reprezentanci je veliko novih fantov, večini starejšim je trenutno namenjenega več počitka, da se spočijejo po neskončnih letih igranja za reprezentanco. Bomo videli, kako bo. Osebno mislim, da zelo uspešno, ker so vsi mladi fantje pa tudi ostali, ki smo tukaj, zelo zagnani za delo. Verjamem, da se bo iz te akcije izkazala dobra zgodba, tudi za naprej, za prihodnost."

slovenija odbojka reprezentanca EP 2017 Šport Slovencem zmanjkalo sape, proti Rusom brez možnosti

Zaradi študijskih obveznosti se vabilu selektorja niso odzvali Matej Kök, Aleš Kök in Diko Purić, še en novinec na seznamu pa je podajalec Žan Beravs, ki se bo izbrani vrsti pridružil po potrebi. Jan Kozamernik, Tonček Štern, Dane Mijatović in Matic Videčnik, ki so za počitek dobili nekaj dodatnih dni, se bodo izbrani vrsti priključili v četrtek. Sta pa reprezentančne soigralce v Kranjsko Goro prišla pozdravit Alen Šket in Jani Kovačič, ki se bosta, tako kot Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Mitja Gasparini, Dejan Vinčić, Gregor Ropret in Alen Pajenk, na julijske priprave na svetovno prvenstvo pripravljala po individualnem programu.

Čeprav bo prihodnjih nekaj tednov namenjenih nastopom v evropski ligi, Kovač načrtuje tudi že program priprav za svetovno prvenstvo, ki bo v letošnji sezoni glavni cilj: "Vse je drugače kot lani. Še vedno smo razočarani, ker ne bomo igrali v ligi narodov. Po drugi strani mora biti to za nas še večji motiv, da na svetovnem prvenstvu igramo kar najbolje in da dosežemo dober rezultat. Letos imamo verjetno celo najmočnejšo reprezentanco doslej, saj so imeli vsi igralci v svojih klubih vodilno vlogo in mislim, da so zelo napredovali. Pričakujem, da bodo igralci, ki ne bodo igrali evropske lige, na julijski zbor prišli spočiti in motivirani, hkrati pa tudi dobro telesno pripravljeni," je še dodal Kovač.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.