Šport
37 ogledov

Trikrat med deset

Tanja Žakelj olimpijske igre 2012 London Stanko Gruden/STA
Predzadnji dan olimpijskih iger je nastopila peterica Slovencev. Nuša Rajher je bila deveta v taekwondoju, Tanja Žakelj in Špela Ponomarenko pa sta se uvrstili na rob deseterice.

Slovenski taekwondoisti so pred nastopi na olimpijskih igrah napovedovali celo kolajno, a jim kljub dobrim borbam do nje ni uspelo priti. Po Franki Anić, ki je v petek izgubila borbo za bronasto kolajno in osvojila peto mesto, sta se s tekmeci spopadla Ivan Trajković in Nuša Rajher. Rajherjeva je bila najprej uspešna v osmini finala, nato pa je v četrtfinalu klonila proti Rusinji Anastaziji Barišnikovi, Trajković pa je že v prvo izgubil proti branilcu naslova Dongmin Cha iz Južne Koreje. Ker se njuna nasprotnika kasneje nista uvrstila v finale, sta slovenska borca nato ostala tudi brez repesaža.

Poleg Rajherjeve sta se v prvo deseterico uvrstili tudi kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in gorska kolesarka Tanja Žakelj. Obe sta bili deseti. Ob slednji je nastopila tudi Blaža Klemenčič, ki je osvojila 23. mesto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.