Šport
26 ogledov

Tsonga presenetil Nadala in se pridružil Federerju

Rafael Nadal EPA
Jo-Wilfried Tsonga je presenetljivo odpravil Rafaela Nadala (2:1) in si zagotovil mesto v polfinalu zaključnega turnirja v Londonu, kamor se je že uvrstil Roger Federer, ki je ugnal Mardyja Fisha.

Francoz Jo-Wilfried Tsonga je v skupini B pripravil presenečenje in v drugem dvoboju dneva na sklepnem teniškem turnirju sezone ATP s 7:6 (2), 4:6 in 6:3 premagal Španca Rafaela Nadala ter se prebil v polfinale. Brez poraza si je "top 4" priigral tudi Švicar Roger Federer, ki je v prvem dvoboju premagal (6:1, 3:6, 6:3) Američana Mardyja Fisha, in je na dobri poti, da še šestič v karieri osvoji zaključni turnir.

"Nisem bil povsem pri stvari, saj sem bil bolj utrujen kot običajno. Vsekakor nisem bil pravi za resno tekmo. Jo je vedel, kam bom poslal vsako žogico posebej. Niti z enim udarcem ga nisem presenetil, brez tega pa je na taki ravni težko zmagati. V prvih dveh nizih nisem igral slabo, ne pa tudi dobro. Na takšnih tekmah pa moraš igrati dobro za zmago," je po dvoboju povedal Nadal, ki je priznal, da mu vse od odprtega prvenstva ZDA manjka motivacija in teniška strast.

"Na turnir nisem prišel z velikimi pričakovanji. Toda vedno verjameš, da se lahko vse obrne na najboljše. V celoti gledano sem zadovoljen s sezono, nisem pa zadovoljen z določenimi stvarmi. Konec tega leta je bil res težak zame, pravzaprav je bilo celo leto kar težko," je še dodal Nadal. Bolj zadovoljen je bil Tsonga, ki se je prvič v karieri prebil v polfinale tega turnirja: "Igral sem izvrstno. Bil sem zelo agresiven, imel dober odstotek 'winnerjev' in tekmeca ves čas držal pod pritiskom."

Tsonga in Fderer sta si tako zagotovila nadaljevanje konec tedna, v polfinalu je na sklepnem turnirju sezone iz skupine A tudi že Španec David Ferrer, medtem ko bo zadnji polfinalist znan danes.

Zaključni turnir, London:

Skupina B

Roger Federer (Švi/4) : Mardy Fish (ZDA/8) 6:1, 3:6, 6:3
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) : Rafael Nadal (Špa/2) 7:6 (2), 4:6, 6:3

Lestvica:
1. Roger Federer (Švi/4) 3 točke*
2. Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) 2*
3. Rafael Nadal (Špa/2) 1
4. Mardy Fish (ZDA/8) 0

* v polfinalu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.