Šport
19 ogledov

Tudi Balotelli se zna raznežiti

balotelli cassano
1/5
Reuters
Zelo lahka naloga je na Euru izbrati prvega junaka drugega polfinala med Italijo in Nemčijo. Mario Balotelli, ki ga je v zadnjih letih preplavljala neizmerna količina zgražanja zaradi njegovega obnašanja, je naenkrat postal najbolj oboževana osebnost nogometnega sveta.

"To je bila najboljša noč moje kariere. Ampak upam, da bo nedeljska še boljša," je po veličastni uvrstitvi Italije v finale Eura, ki ji je z dvema goloma botroval prav sam, dejal Mario Balotelli. Zloglasni italijanski napadalec, na katerega se škandal(čk)i kar lepijo, rumenemu kartonu pa se ni izognil niti tokrat, ima za sabo tegob polno otroštvo in mladost.

Tudi zato sta imela po tekmi čustev polno srečanje s krušno materjo Silvio. Z možem Francescom sta namreč na začetku 90. let prevzela skrbništvo nad bolehnim dečkom, za katerega biološka starša, ganska priseljenca, nista mogla skrbeti: "Zelo sem srečen, želel sem zadeti zanjo. V nedeljo bo v finalu tudi moj oče." Balotelli si s Španijo ne beli glave: "Ni se nam treba bati Španije. Vemo, kako igra. In vemo, kako jo lahko premagamo."

"Ničesar še nismo napravili. Če ne zmagamo v finalu, bi bilo tako, kot da bi obiskali Rim in ne videli papeža. Če bomo želeli slaviti proti Španiji, bomo morali pokazati takšnega duha kot proti Nemčiji in Angliji," ostaja stvaren prekaljeni italijanski fantazist v zvezni vrsti Andrea Pirlo, ki je potegnil vzporednico s finalom svetovnega prvenstva 2006: "Občutki so bolj ali manj podobni. Želja po zmagi ostaja enaka. Zdaj pa so zraven nekateri mladeniči, ki jih tedaj ni bilo."

Kljub veličastni zmagi Gianluigi Buffon ni bil zadovoljen s podobo Italije. "Jezen sem bil, ker smo zapravili toliko priložnosti in tvegali neodločen rezultat. Bolj bomo morali biti osredotočeni. Nismo še evropski prvaki. Nasmehnil se bom, ko bomo. Noč pred tekmo nisem mogel spati. Ampak nisem mislil na nemške napadalce, pač pa na prizore naših navijačev po zmagi nad Anglijo," je Buffon razkril delček svoje motivacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.