Šport
32 ogledov

Tudi Buffon na zaslišanje

Gianluigi Buffon Reuters
Dolgoletni vratar italijanske reprezentance Gianluigi Buffon se je znašel pod drobnogledom policije zaradi sporne izjave, ki jo je podal pred tekmo Siena – Novara (2-2) v sezoni 2010/11.

Gianluigi Buffon naj bi se, po pisanju Gazzette dello sport, na zaslišanju znašel zaradi izjave pred tekmo Siene in Novare v Serie B leta 2011 (2-2), ki naj bi bila zrežirana. Buffon je takrat dejal: "Če želita dve moštvi odigrati neodločeno, je to njuna stvar. Bolje dva poškodovana kot pa eden mrtev," je izjava, ki je pritegnila pozornost italijanskih organov pregona.

Sum se je pojavil predvsem zato, ker je bil trener Siene takrat sedanji Juventusov strateg Antonio Conte, ki je poleg Domenica Criscita, Omarja Milanetta, Sergia Pellissierja in Stefana Maurija med najbolj znanimi osumljenci v novi italijanski nogometni aferi.

Po vseh zapletih v taboru italijanske izbrane vrste v preteklih dneh je Buffonovo zaslišanje le še dodatna težava za selektorja naših zahodnih sosedov Cesareja Prandellija, ki bo imel težko nalogo, da bo svoje varovance psihično osredotočil na dogodke na igrišču. Morda je to vendarle dober znak, saj so Italijani leta 2006 v Nemčiji, po izbruhu afere Calciopolli, osvojili naslov svetovnega prvaka.

Buffon odgovoril na očitke

Danes se je Buffon že odzval na očitke, da je bil njegov komentar neprimeren: "Kdor ima čisto vest, po mojem mnenju ne bi smel imeti problemov z izražanjem svojih misli. Kritika je sicer nekaj normalnega, a to še ne pomeni, da se ne bi smel izražati po svoje. Kot vedno, tudi sedaj prevzemam vso odgovornost za svoje izjave."

Odzval se je tudi na izjave italijanskega premierja Maria Montija, ki je izrazil mnenje, da bi morali suspendirati profesionalno igranje nogometa v Italiji za dve ali tri leta, dokler se vse razsežnosti nogometnih afer ne razjasnijo. "Mislim, da bi to kaznovalo veliko večino igralcev, ki niso storili ničesar narobe. Pri nas bi morali bolj razlikovati med nekonformističnimi dejanji in dejanji, ki so kriminalna."

"Ne bo vplivalo na nastop na Euru"

Zavrnil je tudi namigovanja, da bodo zadnje nevšečnosti igrale pomembno vlogo pri nastopanju azzurrov na evropskem prvenstvu. "Reprezentanca gre, tako kot jaz, na Euro z veliko željo po zmagi. Z dobrim nastopom želimo vse, kar se je slabega zgodilo v zadnjih dneh, pustiti za sabo. Vzdušje v garderobi je odlično, kot vidim sta predvsem Mario Balotelli in Antonio Cassano v izvrstni formi," je zaključila Juventusova in italijanska številka 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.