Šport
21 ogledov

"Tudi pozimi si obetam lepe stvari"

Jernej Damjan Simon Maljevac
"Letošnja zmaga ima veliko težo zaradi lanske sezone, ko sem bil ob lovoriko na zadnji tekmi. Takrat sem imel smolo z vremenom, tako da sem te skupne zmage še toliko bolj vesel," je prvo mesto na poletni veliki nagradi v smučarskih skokih pokomentiral Jernej Damjan.

Ste se pred zadnjo tekmo v Klingenthalu večkrat spomnili na lansko smolo z vetrom?
Lani na vreme nisem mogel vplivati, tako da si na koncu niti nisem imel česa očitati, letos pa se je vse skupaj vendarle izšlo. To je en velik dokaz, da dobro delam in da si lahko tudi pozimi obetam lepe stvari.

Vam je bilo po odpovedi glavnega tekmeca lažje pri srcu?
Norvežena Sjoeen mi je osebno povedal, da ga ne bo na zadnjo tekmo, vendar pa se zaradi tega nisem sprostil. Spomnil sem se, kako so mi lani nekateri tekmovalci že pred zadnjo tekmo čestitali za zmago. Mislili so, da bo tekma zaradi premočnega vetra odpadla, na koncu pa se je vse skupaj zarotilo proti meni. Zato sem bil letos zelo previden in povsem osredotočen na zadnjo tekmo.

Se je bilo težko motivirati za zadnjo tekmo?
Zabeležil sem kar nekaj visokih uvrstitev na tekmah, ki se jih niso udeležili vsi najboljši tekmovalci, zato sem želel v Klingenthalu dokazati, da lahko posežeme po najvišjih mestih tudi v najmočnejši konkurenci. Dokazal sem si, da sem tega sposoben in to je dobra podlaga za zimo.

Je mogoče to lovoriko postaviti ob bok uspehom v svetovnem pokalu in na največjih tekmovanjih?
Težko je reči, kateri uspeh je bolj vreden oziroma pomemben. Vsaka zmaga ima v ozadju svojo 
zgodbo in svoj pomen. Tudi za ta uspeh sem precej garal, tako da sem še posebej zadovoljen, ker je bilo to garanje poplačano.

Se že veselite prvega stika z ledeno smučino?
Lani sem izpustil oba treninga na ledeni smučini v Oberstdorfu. Prvemu sem se odpovedal zaradi 
kondicijskih treningov, drugi trening pa je bil zaradi slabega vremena odpovedan. Posledično sem 
prišel v stik z ledeno smučino precej pozno, kar se je tudi poznalo na prvih tekmah. Letos bo drugače in verjamem, da bom zaradi tega uspešnejši. Dodatno bom testiral tudi opremo, saj je vedno mogoče izboljšati še kakšno malenkost.

S kakšnimi cilji se boste podali na prve tekme svetovnega pokala?
Lani sem pred pričetkom zime morda celo preveč treniral, kar se je poznalo ob začetku sezone. 
Letos te napake ne bom ponovil. Malce bom spremenil sistem treninga, saj želim priti na prve tekme povsem sproščen. Ne razmišljam o napadu na stopničke, temveč se želim za začetek ustaliti med dobitniki točk ter šele nato stopnjevati pripravljenost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.