Šport
57 ogledov

Tudi pri OZN obupali nad Šarapovo

marija šarapova EPA
Neupoštevanje dopinških pravil se Mariji Šarapovi pozna na vseh področjih.

Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova, ki je bila na letošnjem odprtem prvenstvu Avstralije pozitivna na dopinškem testu zaradi jemanja meldonija, je že padla v nemilost pri dolgoletnih pokroviteljih, zdaj se ji začasno odrekajo tudi Združeni narodi, kjer so jo pred devetimi leti imenovali za ambasadorko dobre volje.

Šarapova je bila predvsem aktivna v prizadevanjih za pomoč družinam, ki so bile prizadete ob černobilski nesreči leta 1986. Njena družina je leto dni po nesreči v Černobilu pobegnila iz Gomela v Belorusiji in se preselila v Njagan v Sibiriji, kjer se je Šarapova tudi rodila, nato pa so se dve leti pozneje preselili v Soči, kjer je pri štirih letih naredila svoje prve teniške korake.

"Program Združenih narodov za razvoj bo vedno hvaležen Mariji Šarapovi za njeno podporo, še zlasti glede njenega angažiranja okoli odpravljanja posledic černobilske nesreče. Toda ob njeni nedavni izjavi smo se odločili, da z njo začasno prekinemo sodelovanje, medtem ko traja preiskava. Gospe Šarapovi želimo vse najboljše," je dejal tiskovni predstavnik pri Združenih narodih.

Sodelovanje s Šarapovo sta že prejšnji teden prekinila tudi ameriški globalni proizvajalec športne opreme Nike in švicarski proizvajalec prestižnih ur Tag Heuer.

Komentarjev 1
  • bozo666 22:10 15.marec 2016.

    navadni prasci.... mouzl so jo pa vsi lahko