Šport
22 ogledov

Šarapova padla na dopinškem testu

Marija Šarapova EPA
Nekdanja številka 1 ženskega tenisa je objavila novico, da je padla na dopinškem testu.

Marija Šarapova je bila pozitivna na Odprtem prvenstvu Avstralije. Pri njej so odkrili meldonium, ki naj bi ga zaradi zdravstvenih težav jemala že od leta 2006. Ruska teniška igralka je dejala, da še ne pozna sankcij, ki ji grozijo.

"Padla sem na dopinškem testu in prevzemam popolno odgovornost," je dejala zmagovalka petih grand slam turnirjev, prvega je osvojila leta 2004 v Wimbledonu, ko je bila stara le 17 let. "To zdravilo jemljem že 10 let, a s prvim januarjem je pristalo na seznamu prepovedanih substanc, a tega nisem vedela," je še dejala Rusinja, ki bo konec aprila dopolnila 29 let.

"Dvaindvajsetega decembra sem dobila elektronsko pošto s strani Wade (World Anti-Doping Agency, op. p.) o spremembah pri seznamu nedovoljenih poživil, a nisem kliknila na ta e-mail," je povedala teniška igralka in dodala: "Naredila sem veliko napako. Na cedilu sem pustila svoje navijače ter tudi šport, ki ga z ljubeznijo igram od četrtega leta starosti. Vem, da me čakajo posledice, svoje kariere pa ne želim skleniti na takšen način. Resnično si želim, da bi dobila še eno priložnost za igranje tenisa."

Šarapova je trenutno sedma igralka sveta, vendar je zaradi težav s poškodbami zaigrala le na štirih turnirjih od lanskega julija. V tem letu je zaigrala le v Melbournu, kjer pa ji je prav tako nagajala poškodba roke.

"Vem, da vas je bilo veliko prepričanih, da bom na novinarski konferenci naznanila konec kariere. A če bi jo že želela naznaniti, to ne bi naredila v hotelu v centru Los Angelesa, ki ima precej grdo preprogo," se je ob hitro sklicanem srečanju z mediji poskušala pošaliti Rusinja.

 
Komentarjev 2
  • malonaokoli 07:29 08.marec 2016.

    pa saj je dovolj zaslužila in tudi leta so tu, čas je za nova imena...

  • OF 07:29 08.marec 2016.

    Naj se ne spreneveda. Da ni odprla pošte v katerem je bil tudi seznam prepovedanih substanc, mi je malo čudno, sploh pa, ker ona ni "one man band", ampak ima ekipo za sabo, ki ji daje support.