Šport
33 ogledov

Tudi uradno največji turnir na svetu

andy murray roger federer london 2012 Reuters
Škotski teniški as Andy Murray je pozdravil odločitev organizatorjev Wimbledona, ki so sledili zgledu ostalim trem turnirjem za grand slam in občutno zvišali denarne nagrade. Tretji igralec sveta meni, da je turnir v All England Clubu dokazal svojo veličino.

Organizatorji teniškega turnirja v Wimbledonu so se odločili, da bodo po vzoru OP Avstralije, OP ZDA in OP Francije zvišali nagradni denarni sklad. Letos bodo za nagrade namenili 40% več kot lani, zmagovalec pa bo v žep pospravil vrtoglavih 1,9 milijona evrov.

Britanski tenisač Andy Murray je na Twitterju zapisal: ''Če prej še ni bilo uradno, potem je zdaj. Wimbledon je največji teniški turnir na svetu. Vedno skrbi za interese našega športa. Načrti za prihodnost so neverjetni, tako kot vedno. Wimbledon naš šport še naprej vodi v pravo smer.''

Wimbledon je s 40 % zvišanjem s četrtega skočil na prvo mesto, kar zadeva denarne nagrade, saj je prehitel celo US Open, ki je julija lani oznanil takrat rekordni sklad v višini 25 milijonov evrov.

Najbolj zaželjen turnir

Wimbledon je najstarejši teniški turnir na svetu in med igralci uživa status najbolj prestižne lovorike. Na sveti travi All Englad Cluba poteka vse od leta 1877 in je edini grand slam, ki se igra na travnati površini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.