Šport
37 ogledov

Tudi v New Yorku bodo gradili streho

arthur ashe stadion us open op zda EPA
Organizatorji OP ZDA v New Yorku so sporočili, da načrtujejo izgradnjo strehe na osrednjem stadionu Arthur Ashe

Strah pred dežjem na teniškem odprtem prvenstvu ZDA bo postal v naslednjih letih odveč. Prireditelji turnirja so sporočili, da načrtujejo gradnjo premične strehe na osrednjem stadionu Arthur Ashe, ki sprejme 24.000 ljubiteljev tenisa. Projekt bodo uradno predstavili danes, teden dni pred začetkom turnirja v New Yorku.

Zadnjih pet obračunov za naslov v moški konkurenci so morali organizatorji zaradi slabega vremena iz nedelje prestaviti na ponedeljek. Čeprav so se Američani na vsak način izogibali gradnji premične strehe pa so se zdaj vdali. Osrednje igrišče v Melbournu in Wimbledonu je že pokrito, organizatorji Roland Garrosa so že sporočili, da načrtujejo gradnjo, kot zadnji pa so se za to odločili še v New Yorku.

Finalni obračun v ponedeljek

Po težavah z vremenom v zadnjih petih letih, so se organizatorji za letošnjo izvedbo US Opna odločili, da bo veliki finale v ponedeljek. Dogovorili so se tudi s televizijami, dogovor pa velja za letos in drugo leto. Ob tem se je z navdušenjem prvi odzval branilec naslova, Britanec Andy Murray: "Za televizije je to fantastično. Vedno je dobro vedeti, da bomo tekme lahko odigrali do konca."

arthur ashe stadion us open op zda | Avtor: EPA EPA
"Ne pogrešam dežja, ampak prekinitve so del tenisa. Sam ne maram sprememb iz dvorane na prosto in obratno. Toda to je dobro za televizije. To je dobro za gledalce, ki nas gledajo. Dobro je tudi za igralce, ki bodo igrali na tem igrišču," je še povedal olimpijski prvak iz Londona 2012.

Predstavniki turnirja v New Yorku so dolgo časa zatrjevali, da nimajo denarnih sredstev za gradnjo premične strehe, a so jih zdaj le našli. Od štirih turnirjev za grand slam je brez pokritega osrednjega igrišča le še Roland Garros. V Melbournu, kjer je prvi veliki turnir sezone, gradijo že tretjo streho, igrišče v Wimbledonu pa je pokrito od leta 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.